TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

După Isus Hristos

Vassilis Alexakis
Colecții/Serii: Fiction Connection
Un roman polemic despre Muntele Athos care încearcă să reabiliteze memoria Greciei Antice. Nausicaa Nikolaidis, o doamnă în...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-216-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

După Isus Hristos

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un roman polemic despre Muntele Athos care încearcă să reabiliteze memoria Greciei Antice. Nausicaa Nikolaidis, o doamnă în vârstă, bogată şi fermecătoare îi va cere tânărului ei chiriaş, student la filosofie, să facă o anchetă asupra Muntelui Athos, ca să poată decide dacă merită să-şi doneze averea călugărilor. un roman de suspans, o critică acidă adresată creştinismului.

În Franţa, cartea a primit Marele Premiu al Academiei. În Grecia, însă, a stârnit reacţii violente din partea bisericii şi ameninţări adresate direct autorului.

"Întotdeauna biserica s-a pus bine cu puterea politică şi financiară. Călugării de la Athos au fost întru totul de acord cu Hitler pentru a-şi putea păstra privilegiile. În schimb, în ziua în care naziştii au fost învinşi, s-au împrietenit cu comuniştii care invadaseră Grecia de nord, şi nu au avut nici o problemă să-şi spună tovarăşi. Astăzi, îl invită pe Putin şi pe Prinţul Charles. Ţin legătura cu cei mai puternici oameni din lume."

Vassilis Alexakis

Autor: Vassilis Alexakis
Traducător: Doru Mareş
Data apariției: 2008
Editura: Trei
Titlu original: Ap. J. -C.
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, scriitor grecm Muntele Athos, Grecia antică
  • Vassilis Alexakis - Autor
    Vassilis Alexakis este un important scriitor grec, cu o puternică apartenenţă de cultura Franţei. A semnat peste 15 titluri, cele mai multe în franceză, este publicat de marile edituri ale Hexagonului şi a primit premii cu greutate indiscutabilă în noua sa patrie: Marele Premiu al Academiei franceze pentru romanul După Isus Hristos (Editura Trei, 2007), premiul Femina pentru Limba maternă (Editura Trei, 2009) sau premiul...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Le Nouvel Observateur
Pentru a descrie Athos-ul, Vassilis Alexakis ia în mână sabia lui D’artagnan.

Opinia cititorilor