TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Magul. Romanul lui Nostradamus vol. III: Abisul

Valerio Evangelisti
Omul și cosmosul sunt un tot. Nu există suflet, căruia să nu-i fie pereche un astru, așa cum nu există astru, care să nu se însoțească...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-8171-72-5
Dimensiuni: 11x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

Magul. Romanul lui Nostradamus vol. III: Abisul

MAI MULTE DESPRE CARTE

Omul și cosmosul sunt un tot. Nu există suflet, căruia să nu-i fie pereche un astru, așa cum nu există astru, care să nu se însoțească cu un suflet. Iar de pe întinderile tuturor sorilor veghează ochiul lui Dumnezeu.

Acceptat la curtea regală a Franței și bucurându-se de protecția Caterinei de Medici (fostă soție a lui Henric al ÎI-lea, regență în perioadă minoratului fiului ei Charles al IX-lea), Nostradamus reușește să-și depășească condiția modestă de până atunci, de autor al unor compilații anuale, așa-numitele almanahuri, publicate și din nevoia de a-și rotunji veniturile, câștigându-și faimă de priceput medic și temerar astrolog. Acoperit de onoruri, magul își trăiește, în sfârșit, vremea să de glorie.

Realitatea este că, la adăpostul astrologiei, magia practicată e aceea care-i da aripi, ajutându-l să supună timpul, contemplandu-i scurgerea după bunul sau plac. Dar, într-o epocă stigmatizată de intoleranță și atâtea conflicte, de fanatisme și intrigi, poate dobândi cumva fericirea acela care cunoaște tainele viitorului, care întrevede eclipsă tenebroasă care apăsa asupra destinului uman? Pe urmele sale se aruncă însă un nou dușman, înverșunatul părinte Michaelis, reprezentant al adevăratei armate constituite de ordinul iezuiților, Societatea lui Iisus. Prin tot ceea ce aveau să întreprindă, strădanii de a-l demască pe odiosului vraci și mag, transpare contribuția remarcabilă a ordinului lui Ignațiu de Loyola: organizarea și supunerea membrilor aproape în spirit cazon, că și crearea unor așa-numite confrerii, mijloc de întărire și rezistentă împotrivă expansiunii protestantismului.

Iar realitatea acelor vremuri vorbește despre vălul frondei religioase care cuprinsese întreg continentul european, că și despre cazul special al Franței, un teritoriu în care conflictul catolico-hughenot atingea apogeul luptei armate în cadrul unui adevărat război civil. Dar, tot atât de bine, acestea sunt și vremurile lui Nostradamus, cel care, împotrivă vrerii sale, participă și interpretează evenimentele și care, criticând violentă crescândă, reușește să prefacă faptele trăite în forță evocatoare și lirică tragică a propriilor scrieri, faimoasele centurii. Sunt și anii maturității spirituale atinse de Nostradamus, căci, în sfârșit, se poate socoți un mag, ultim grad de conștientizare și de acumulări științifice dintre cele trei indicate de medicul, naturalistul și filosoful german Paracelsus.

Această este și nouă postură în care, sfidând timpul, se va angajă în ultima confruntare, halucinantă bătălie împotrivă lui Ulrich din Mainz, purtător al unei învățături care să supună omul dictatului violenței oarbe. Că multe alte bătălii, și această e una care continuă și în zilele noastre…

Autor: Valerio Evangelisti
Data apariției: aprilie 2002
Editura: Allfa
Pagini: 352
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
istoric, fantastic, evul mediu, renaştere, ocultism

Opinia cititorilor