TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fiarele n-au patrie

Uzodinma Iweala
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Fiarele n‑au patrie (2005), romanul de debut al scriitorului Uzodinma Iweala, publicat la doar 23 de ani si distins cu Barnes&Noble Discover...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0603-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Fiarele n‑au patrie (2005), romanul de debut al scriitorului Uzodinma Iweala, publicat la doar 23 de ani si distins cu Barnes&Noble Discover Award (2006), a fost intimpinat cu elogii critice fara precedent. Cartea prezinta experienta terifianta a lui Agu, un baiat dintr‑o tara nenumita din vestul Africii, care este smuls cu brutalitate din lumea fascinanta, naiva si linistita a copilariei si recrutat, la o virsta foarte frageda, intr‑o unitate de gherila angajata in razboiul civil ce macina tara. Agu plonjeaza fara veste intr‑o realitate de cosmar, plina de cruzime si imprevizibila, intr‑un razboi care nu e al lui si al carui scop il ignora cu desavirsire, asistind la dezumanizarea fiintelor din jur si, implicit, la propria dezumanizare, la dezintegrarea rapida a lumii sale, la destra­marea tuturor aspiratiilor si certitudinilor. Ceea ce ne infatiseaza Uzodinma Iweala prin inter­mediul vocii de o sinceritate dezarmanta a lui Agu e de fapt o lume infernala, populata cu fiinte spectrale, lipsite de ginduri si sentimente, reduse doar la trairi instinctuale – o lume in ruine din care nu poti evada decit rememorind episoadele pline de caldura si culoare ale trecutului, visind sau murind. Fiarele n‑au patrie surprinde prin contrastul pregnant dintre viziunea naiva si copilaroasa a lui Agu, punctata adesea de un umor macabru, si ororile de neinchipuit ale razboiului pe care il descrie cu o forta de sugestie impresionanta.

Autor: Uzodinma Iweala
Traducător: Cătălina Necula
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Beasts of No Nation
Pagini: 200
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, debut, vestul Africii, terifiant, copilărie, recrutare, război civil, coşmar, cruzime, dezumanizare, ruine, rememorare, nostalgie, umor macabru
  • Uzodinma Iweala - Autor
    Scriitor de origine nigeriana, Uzodinma Iweala s‑a nascut pe 5 noiembrie 1982 la Washington, D.C. In 2004 a absolvit magna cum laude Sectia de Limba si Literatura Engleza si Americana a Universitatii Harvard, unde a studiat prin inter­mediul unei burse Mellon Mays. In prezent preda la Columbia University si locuieste in Potomac, Maryland si in Lagos, Nigeria.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

11-17 octombrie 2007, Dilema veche - Claudiu Constantinescu
"Doua concluzii am: aceea ca razboiul e cea mai agramata expresie a umanitatii, intrucit se bazeaza pe un profund dezacord; iar apoi, necesitatea – stringenta, odata cu romanul lui Iweala - de a exista un Premiu Nobel pentru debutul in literatura. Aceeasi umanitate – servita nu ideal, ci rascolitor de o asemenea carte - ar trebui sa fie de acord."
Salman Rushdie
"Romanul lui Uzodinma Iweala este una dintre acele carti de debut extrem de rare a caror lectura ne convinge din prima clipa ca autorul lor va deveni un scriitor remarcabil.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus