TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Cimitirul din Praga (Ediţia 2011) PO-UME-CIDPE2-11-N-001
Cimitirul din Praga (Ediţia 2011)
Vezi
galerie

Cimitirul din Praga (Ediţia 2011)

de Umberto Eco

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #207027

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie si dubla personalitate. Nu se stie exact cu ce anume se ocupa – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori si acte oficiale, din moment ce guvernantii, politia si serviciile secrete din multe tari sint interesate de munca lui si vor sa‑l angajeze. In documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse si cu ceasul ale carui limbi se invirt in sens contrar celui obisnuit. Intre conspiratii si revolte, Umberto Eco arata cum se deseneaza incet‑incet noua tabla de sah pe Vechiul Continent in a doua jumatate a secolului XX. Un roman cutremurator, despre aspecte ale unei politici trecute sub tacere, care arunca o lumina sumbra asupra viitorului.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Umberto Eco

Traducător: Ştefania Mincu

Data apariției: 2011

Titlu original: Il cimitero di Praga

ISBN: 978-973-46-2317-4

EAN-16: 978973462317

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 456

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: secret

 

Opinii editoriale

"Daca In numele trandafirului, Guglielmo, acel Sherlok Holmes al epocii medievale, era mai radical, mai moral mai corect, uneori naiv, personajul principal al Cimitirului din Praga, Simonini, nu are tandreturi cu lumea principiilor. Este asa cum trebuie sa fie un spion, fara fizionomie etica sau morala, un criminal neimpartasit, un Licifer al banului si al tradarilor, care nu are memorie afectiva, doar pricepere la conjuratii fara urme.
Cei care cauta fineturi stilistice, arcuiri lexicale, fraze cu dichis pot fi in culmea satisfactiei. Umberto Eco stie sa manevreze condeiul in hipertextualism si hiperargumentatii lexicale"

2 octombrie 2012, bookiseala.ro - Marius Ghilezan

"Asa cum era de asteptat in cazul unui autor ca Eco, Cimitirul din Praga abunda in detalii savante si politiste, tinand cititorul cu sufletul la gura sau dimpotriva, exasperandu-l prin multitudinea amanuntelor istorice ori a conflictelor secundare si prin complicatiile nu o data artificiale ale intrigii, combinand pedanteria unui istoric cu apetenta pentru picanterie si senzational a unui autor de foiletoane. (...) Textul beneficiaza, in plus, de o adevarata colectie de ilustratii, majoritatea provenite din arhiva personala a autorului, in spiritul romanelor de mistere sau al foiletoanelor epocilor anterioare, modelele fiind Alexandre Dumas si Eugène Sue."

13 septembrie 2012 , Cultura - Rodica Grigore

"Erudit, pasionant, noul roman al lui Umberto Eco ne arunca in virtejul ametitor al istoriei moderne, aratindu-ne cum poate fi pus in practica un proiect de exterminare.” 

 

La Repubblica

"In Cimitirul din Praga, Umberto Eco imbina realitatea istorica si inventia literara, precizia documentara si placerea fabulatiei, hiperstructura narativa si efectele de clarobscur, fascinind cititorul, care din Risorgimento ajunge rapid la bonapartismul francez, asista la liturghii negre sau coboara in subteranele Parisului...”

La Stampa

"Un roman despre putere, despre instrumentele ei oficia le si partile ei intunecate, despre punctele ei nevralgice (guvernele, Biserica, lojile masonice) si organele ei executive (armatele, administratia, partidele). Un roman istoric care ne dezvaluie cum se fabrica si cum functioneaza Istoria.” 

L’Unità
Umberto Eco
Umberto Eco
Autor

Umberto Eco (1932-2016) a urmat cursurile Universității din Torino, luându-și li...

vezi autor