TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cimitirul din Praga (Ediţia 2011)

Umberto Eco
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie si dubla personalitate. Nu se stie exact cu ce anume se...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2317-4
EAN-16: 978973462317
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cimitirul din Praga spune povestea lui Simonini, un personaj misterios, cu lacune de memorie si dubla personalitate. Nu se stie exact cu ce anume se ocupa – cel mai probabil, cu falsificarea de scrisori si acte oficiale, din moment ce guvernantii, politia si serviciile secrete din multe tari sint interesate de munca lui si vor sa‑l angajeze. In documentele sale revine obsesiv celebrul cimitir evreiesc din Praga, cu lespezile sale suprapuse si cu ceasul ale carui limbi se invirt in sens contrar celui obisnuit. Intre conspiratii si revolte, Umberto Eco arata cum se deseneaza incet‑incet noua tabla de sah pe Vechiul Continent in a doua jumatate a secolului XX. Un roman cutremurator, despre aspecte ale unei politici trecute sub tacere, care arunca o lumina sumbra asupra viitorului.

Autor: Umberto Eco
Traducător: Ştefania Mincu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Il cimitero di Praga
Pagini: 456
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură italiană, istorie modernă, roman, falsificare, poliţie, servicii secrete, mister, dublă personalitate, evrei, conspiraţii, revolte, exterminare
  • Umberto Eco Umberto Eco - Autor
    Umberto Eco s-a născut la Alessandria (Piemont) şi a urmat cursurile Universității din Torino, luându-și licența în estetică. Din 1971 este profesor de semiotică la Universitatea din Bologna. Conduce revista VS. Quaderni di studi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

2 octombrie 2012, bookiseala.ro - Marius Ghilezan
"Daca In numele trandafirului, Guglielmo, acel Sherlok Holmes al epocii medievale, era mai radical, mai moral mai corect, uneori naiv, personajul principal al Cimitirului din Praga, Simonini, nu are tandreturi cu lumea principiilor. Este asa cum trebuie sa fie un spion, fara fizionomie etica sau morala, un criminal neimpartasit, un Licifer al banului si al tradarilor, care nu are memorie afectiva, doar pricepere la conjuratii fara urme. Cei care cauta fineturi stilistice, arcuiri lexicale, fraze cu dichis pot fi in culmea satisfactiei. Umberto Eco stie sa manevreze condeiul in hipertextualism si hiperargumentatii lexicale"
13 septembrie 2012 , Cultura - Rodica Grigore
"Asa cum era de asteptat in cazul unui autor ca Eco, Cimitirul din Praga abunda in detalii savante si politiste, tinand cititorul cu sufletul la gura sau dimpotriva, exasperandu-l prin multitudinea amanuntelor istorice ori a conflictelor secundare si prin complicatiile nu o data artificiale ale intrigii, combinand pedanteria unui istoric cu apetenta pentru picanterie si senzational a unui autor de foiletoane. (...) Textul beneficiaza, in plus, de o adevarata colectie de ilustratii, majoritatea provenite din arhiva personala a autorului, in spiritul romanelor de mistere sau al foiletoanelor epocilor anterioare, modelele fiind Alexandre Dumas si Eugène Sue."
La Repubblica
"Erudit, pasionant, noul roman al lui Umberto Eco ne arunca in virtejul ametitor al istoriei moderne, aratindu-ne cum poate fi pus in practica un proiect de exterminare.”   
La Stampa
"In Cimitirul din Praga, Umberto Eco imbina realitatea istorica si inventia literara, precizia documentara si placerea fabulatiei, hiperstructura narativa si efectele de clarobscur, fascinind cititorul, care din Risorgimento ajunge rapid la bonapartismul francez, asista la liturghii negre sau coboara in subteranele Parisului...”
L’Unità
"Un roman despre putere, despre instrumentele ei oficia le si partile ei intunecate, despre punctele ei nevralgice (guvernele, Biserica, lojile masonice) si organele ei executive (armatele, administratia, partidele). Un roman istoric care ne dezvaluie cum se fabrica si cum functioneaza Istoria.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus