TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Integrala prozei scurte

Truman Capote
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
In Integrala prozei scurte sint reunite in premiera toate povestirile lui Truman Capote, inclusiv citeva traduse pentru prima data in limba romana...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2832-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

In Integrala prozei scurte sint reunite in premiera toate povestirile lui Truman Capote, inclusiv citeva traduse pentru prima data in limba romana (printre care se numara „Peretii reci”, „Chilipirul” si „Pe cararile raiului”). Textele sint scrise in registre foarte diverse, „Domnul Durere” si „Miriam” iau o tenta supranaturala de cosmar, in timp ce „Soimul fara cap” si „Rupe definitiv cu trecutul” (pentru care Capote a cistigat O. Henry Award in 1946, la 24 de ani) capata accente de thriller psihologic. De la Sudul gotic la atmosfera sic de pe Coasta de Est, de la copii siliti sa se confrunte cu griji de adulti din sate sarace pina la newyorkezi copilarosi si sofisticati, toate personajele si locurile emblematice ale lui Capote apar aici in povestiri emotionante, obsedante in acuratetea detaliului si in subtilitatea notatiei psihologice. Stilul este mereu de o transparenta bine cizelata, cu note de ironie, umor si melancolie.

Autor: Truman Capote
Traducător: Constantin Popescu
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: The Complete Stories of Truman Capote
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, literatură modernă, povestiri, rai, durere, Sud, Est, copii, adulţi, sate, oraş, pshilogic, supranatural
  • Truman Capote Truman Capote - Autor
    Truman Capote, pe adevarătul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30 septembrie 1924 la New Orleans și, după divorțul părinților, a fost crescut de familia mamei sale, într-un orășel din Alabama. Cînd mama se recăsătorește cu un om...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

16 iulie 2012, in Caţavencii - Cristian Teodorescu
"Acest pitic genial, inalt cit o carabina si la fel de zgomotos, e printre primii mari povestitori ai secolului 20. Capote mi se pare mult mai bun in proza scurta decit in roman, chiar daca celebritatea i-a adus-o Cu singe rece, romanul lui nonfictional. Ca si Salinger, n-a scris mult, dar a atins lejer perfectiunea. Om ciudat si dificil, Capote a cercetat normalitatea ciudatilor pornind de cele mai multe ori de la cite un fapt divers sau de la o situatie banala pe care o dezvolta apoi cu virtuozitate."
Los Angeles Times Book Review
"Capote se joaca de-a perfectiunea acolo unde altii nici cu gindul nu gindesc. Lumea pe care o imagineaza el este una senzoriala, care isi desfasoara fara piedici in fata creatorului ei bogatia, minunile uimitoare si fara sfirsit.”
The New Yorker
"Cine are de gind sa experimenteze stilul lui Truman Capote trebuie sa se intoarca la proza scurta. Va regasi acolo si aplecarea catre detaliul abstract, si puterea de observatie care fac din Capote un scriitor savuros.” 
The New Criterion
"Sa reiei lecturile din proza lui Capote este o experienta rara. Asa iti dai seama ca ai in fata un adevarat talent, cu o scriitura matura. Cind Norman Mailer scria despre Capote ca despre cel mai bun scriitor al generatiei sale, avea dreptate.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus