TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 31,36 lei
-7%33,72 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cu sînge rece

Truman Capote
Stoc furnizor
PREȚ: 31,36 lei
-7%33,72 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 30.10.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Cartea prezinta intr-un stil elegant si bine calibrat o crima multipla ce a facut furori in ziarele de la sfirsitul anului 1959: patru membri ai unei...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1897-2
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Cu sânge rece Cu sânge rece Truman Capote

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cartea prezinta intr-un stil elegant si bine calibrat o crima multipla ce a facut furori in ziarele de la sfirsitul anului 1959: patru membri ai unei familii prospere din Kansas au fost asasinati in casa lor, de doi escroci marunti, in cautarea unui seif inexistent. Capote reconsti­tuie minutios ultima zi din viata victimelor, trecutul si psihologia complicata a criminalilor, peripetiile si trans­formarile subtile prin care trec acestia dupa savirsirea crimei si pina cind sint prinsi, judecati si executati. Capote patrunde cit se poate de adinc in mintea prota­gonistilor sai, dezvaluindu-le motivatiile, angoasele si iluziile, fara sa-si exprime direct nici o pozitie morala fata de criminali sau condamnarea lor la moarte. Autorul isi mascheaza prezenta prin adoptarea unei priviri ce analizeaza totul cu acelasi interes, construind un hibrid curios, roman realist cu o structura perfect echilibrata si reportaj ultrastilat, imaginativ in acelasi timp. Procesul de creatie a acestei carti constituie si subiectul filmului Capote (2005), cu Philip Seymour Hoffman in rolul scriito­rului.

Cu singe rece este romanul cel mai cunoscut al lui Truman Capote, cu un succes imens atit la public, cit si la critica, lansind totodata la vremea sa un nou gen de roman, «de nonfictiune», cum l-a numit autorul.

Autor: Truman Capote
Traducător: Constantin Popescu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: In Cold Blood
Pagini: 408
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, caz real, crimă multiplă, reconstituire, criminali, psihologic, dtenţie, angoasă, iluzii, execuţie, detaşare, realism
  • Truman Capote Truman Capote - Autor
    Truman Capote, pe adevarătul său nume Truman Streckfus Persons, s-a născut la 30 septembrie 1924 la New Orleans și, după divorțul părinților, a fost crescut de familia mamei sale, într-un orășel din Alabama. Cînd mama se recăsătorește cu un om...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

Stelian Muller Stelian Muller Cu sânge rece   Dintre toate nimicurile din debara, Cu sânge rece seamănă cel mai bine cu conştiinţa (sau cu genunchii unei fete pentru cei care nu cred că conştiinţa există). Infinit şi fără întindere spaţială, textul coincide cu suprafaţa sa în felul în care transparenţa coincide cu suprafaţa unei picături de ploaie prinsă între două lame de sticlă (gheaţă pentru esteţi). Mai la obiect, Cu sânge rece e acel lucru ce se întâmplă când o rază de lumină (Truman Capote în cazul nostru) trece prin suprafaţa unui lichid (nefericita întâmplare din 1959 din Statele Unite): o parte se reflectă...
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

mai 2011, Dilemateca nr. 60 - Dragoş Zetu
"Din punct de vedere literar, Capote s-a confruntat cu o problema cit se poate de serioasa: cum poate fi mentinut suspansul intr-o poveste despre o crima, din moment ce identitatea autorilor este dezvaluita inca de la inceput? Solutia gasita de scriitorul american a fost focalizarea atentiei pe „cum s-a intimplat”, si nu pe „ce s-a intimplat”. In plus, a folosit in mod abil informatiile de care dispunea si a evitat prezentarea evenimentelor in progresia lor cronologica, optind pentru o naratiune marcata de numeroase flashbackuri si schimbari de perspectiva. Pe parcursul romanului, Capote incearca cu obstinatie sa pastreze o distanta auctoriala uniforma. El refuza sa se transforme in avocatul sau, dimpotriva, in acuzatorul celor doi criminali. Evita sa emita vreo apreciere personala asupra cazului, nu ii judeca pe cei doi, insa nici nu construieste vreun discurs acuzator la adresa lor, fapt care confera textului o aura de obiectivitate destul de credibila."
mai 2011, Clipa nr. 26 - Gia Tudoran
"Cu singe rece este o poveste atit de zguduitoare incit iti vine greu sa crezi ca ilustreaza fapte reale. O adevarata capodopera a secolului trecut, romanul prezinta o poveste lenta, dureroasa, confuza, ca si viata lui Capote. Evenimentele depictate cu detalii coplesitoare iti ingheata constiinta si te fac sa pui la indoiala capacitatile fiintei umane. O scriere de referinta pentru jurnalismul de investigatie si nu numai."
Publishers Weekly
"La prima sa editie, Cu singe rece a facut presa literara sa vuiasca. Ochiul reporterului despica evenimentele atit de adinc, iar intimplarile descrise si dialogurile pareau atit de reale, incit cititorul avea impresia ca se afla in mijlocul actiunii. Pentru a obtine acest efect, Capote a combinat o uriasa munca de documentare cu un simt narativ iesit din comun: rezultatul este una dintre cele mai fascinante povesti care au vazut vreodata lumina tiparului.”   
"Iata o carte remarcabila, tensionanta, un adevarat reportaj scris cu mina de maestru.” 
The New York Review of Books
"Cu singe rece este cel mai bun reportaj al unei crime din America. Lectura ei iti ingheata singele in vine si iti pune mintea la lucru. Rar am citit o carte mai zguduitoare.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus