TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Simetria de temut

Tracy Chevalier
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Simetria de temut (2007) ii are ca personaje centrale pe membrii familiei Kellaway, care sosesc in Londra sfirsitului de secol XVIII, lasind in urma...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1430-1
EAN-16: 978973461430
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Simetria de temut (2007) ii are ca personaje centrale pe membrii familiei Kellaway, care sosesc in Londra sfirsitului de secol XVIII, lasind in urma Dorsetul rural pentru a incepe o viata noua. Casa in care se stabilesc este situata in vecinatatea locuintei si ate­lierului unui poet, pictor si gravor celebru, dar rebel, William Blake, care stirneste in curind interesul si fascinatia copiilor Kellaway, Jem si Maisie, carora li se alatura Maggie, o fata extrovertita si desurcareata, atrasa de firea inocenta si introvertita a lui Jem. Legati printr‑o strinsa prietenie, cei trei copii ajung sa‑i cunoasca bine pe neobisnuitul lor vecin si pe sotia sa si chiar sa le vina in ajutor intr‑o perioada foarte tensionata, cind ecourile Revolutiei Franceze, perce­puta ca o amenintare la adresa monarhiei britanice, stirnesc un val de acuzatii si persecutii, avindu‑i ca tinta pe toti cei care critica neajunsurile regimului politic.

Tracy Chevalier este autoarea romanului Fata cu cercel de perla, vindut in peste un milion de exemplare si ecranizat in 2003, cu Scarlet Johansson si Colin Firth in rolurile principale. 

Autor: Tracy Chevalier
Traducător: Fraga Cusin, Ioana Filat
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 472
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, ficţiune istorică, copilărie, adolescenţă, Londra, secolul 18, familie, pictor, William Blake, aventuri, revoluţia franceză
  • Tracy Chevalier - Autor
    Tracy Chevalier s-a nascut in 1962 si a copilarit in Washington. Paraseste Statele Unite in 1984, stabilindu-se in Anglia. Dupa ce lucreaza citiva ani ca redactor, obtine masteratul in literatura la University of East England. Debuteaza in 1997 cu romanul Albastru pur, care se bucura imediat de un succes rasunator. Doi ani mai tirziu ii apare Fata cu cercel de perla, considerat de Publisher’s Weekly „un fenomen editorial” si care atinge in scurt...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2011, Viaţa românească, nr. 7-8 - Elisabeta Lasconi
"Romanul Simetria de temut (Burning Bright, 2007) al lui Tracy Chevalier se raporteaza la William Blake, iar acest fapt este evident inca din titlu, cita vreme sintagma „burning bright” face parte din primele versuri ale marelui poem al lui Blake, „Tigrul”. Considerat, de majoritatea criticilor, drept una dintre veritabilele sale capodopere, „The Tygre”, inclus in Poemele experientei, reprezinta contraponderea cea mai clara la un alt text al aceluiasi autor, din Poemele inocentei, si anume „Mielul” („The Lamb”). Desigur, semnificatia este evidenta: mielului nevinovatiei ii este opus tigrul experientei, faptura care stirneste groaza si admiratia deopotriva, semn al puterii si al miniei. Tracy Chevalier este autoarea care a stabilit deja un soi de „reteta” a succesului literar."
iulie 2009, Orizont - Cristina Chevereşan
"De la tablul lui Vermeer la tapiseriile cu Doamna si licornul sau sculpturile funerare din cimitirul londonez Highgate, arta vorbeste, spunind povestea sa si pe cea a creatorilor sai. Alaturi de Chevalier, cititorul se joaca, isi imagineaza, face turul virtual al unor ateliere de creatie cu produse celebre."
Sunday Times
"Simetria de temut este o carte incintatoare, scrisa cu mare subtilitate, cu personaje suferind de pe urma propriilor aversiuni si prejudecati, insa deloc exagerate, cu detalii domestice si atmosfera plina de viata a Londrei din secolul al XVIII-lea, splendid recreata.” 
Times Literary Supplement
"Farmecul, in Simetria de temut, provine tocmai din consecventa stilului autoarei, care nu paraseste niciodata perspectiva copilului si expresivitatea limitata a tinerilor ei protagonisti.” 
People
"Chevalier are un talent deosebit pentru recompunerea privelistilor, atitudinilor si spiritului unei perioade istorice.” 

Opinia cititorilor