TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Făpturi uluitoare

Tracy Chevalier
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
La inceputul secolului al XIX‑lea, Mary Anning, eroina romanului Fapturi uluitoare (2009), desco­pera fosilele unor creaturi necunoscute pe o...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1805-7
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

La inceputul secolului al XIX‑lea, Mary Anning, eroina romanului Fapturi uluitoare (2009), desco­pera fosilele unor creaturi necunoscute pe o plaja din apropierea casei sale, pornind o dezbatere despre creationism si inceputurile omului care va zgudui comunitatea oame­nilor de stiinta ai vremii. Insa, in acest domeniu domi­nat strivitor de barbati, Mary se va confrunta in curind cu prejudecatile sexiste din lumea academica, birfa rautacioasa a vecinilor si dure­rea dragostei interzise. Din fericire, Mary va cis­tiga o aliata neobis­nuita in persoana lui Elizabeth Philpot, o fata batrina inteligenta, dificila si obse­data de fosile. In ciuda dife­rentelor de virsta si mediu, cele doua femei descopera ca, in lupta lor pentru recu­noastere, prietenia este arma cea mai redutabila.

Fapturi uluitoare, cel mai recent roman al lui Tracy Chevalier, scriitoarea cunoscuta in intreaga lume datorita bestsellerului Fata cu cercel de perla (Polirom, 2003), considerat de Publishers Weekly „un adevarat fenomen editorial”.

Autor: Tracy Chevalier
Traducător: Nadine Vlădescu
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Remarkable Creatures
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, fosile, plajă, creaţionism, scandal, sexism. bârfă, dragoste interzisă, prietenie, afirmare
  • Tracy Chevalier - Autor
    Tracy Chevalier s-a nascut in 1962 si a copilarit in Washington. Paraseste Statele Unite in 1984, stabilindu-se in Anglia. Dupa ce lucreaza citiva ani ca redactor, obtine masteratul in literatura la University of East England. Debuteaza in 1997 cu romanul Albastru pur, care se bucura imediat de un succes rasunator. Doi ani mai tirziu ii apare Fata cu cercel de perla, considerat de Publisher’s Weekly „un fenomen editorial” si care atinge in scurt...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 42, 2010, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Fapturi uluitoare poate fi citit in multe chei: roman despre inceputurile paleontologiei, vazute cu ochii inocenti de copil si de femeie; fictiune despre o neobisnuita prietenie tulburata de gelozie si invidii, un epos al initierii fara sfirsit in secretele naturii si tainele creatiei, ca pledoarie subtila si ironica pentru femeile exceptionale al caror nume a fost uitat sau trecut sub tacerea, caci, dupa spusele autoarei «gloria o merita doar fiarele si barbatii»."
Los Angeles Times
"Fapturi uluitoare este povestea captivanta si profund revelatoare a doua femei care isi gasesc implinirea in pasiunile comune si legaturile trainice ale prieteniei.” 
San Francisco Chronicle
"Tracy Chevalier impleteste ingenios personaje istorice si evenimente reale cu firele unei povesti fermecatoare. Cititorul este cucerit de felul in care aceste doua femei independente sfideaza, adesea fara sa-si propuna macar, conventiile rigide ale epocii lor.” 
Sunday Times
"Pornind de la adevaratele istorii ale familiilor Anning si Philpot, Tracy Chevalier a creat o poveste emotionanta despre taria unei prietenii neobisnuite si despre efectele cutremuratoare pe care noile descoperiri stiintifice le pot avea asupra lumii.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus