TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Profesoara de abstinență

Tom Perrotta
Colecții/Serii: Fiction Connection
"Plăcerea este necesară, ruşinea dăunătoare, cunoaşterea înseamnă putere". Aceasta este deviza lui Ruth Ramsey. Profesoară de educaţie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-283-2
EAN-16: 9789737072832
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Profesoara de abstinență

MAI MULTE DESPRE CARTE

"Plăcerea este necesară, ruşinea dăunătoare, cunoaşterea înseamnă putere". Aceasta este deviza lui Ruth Ramsey. Profesoară de educaţie sexuală într-un liceu american, ea se trezeşte ţinta dezaprobării publice, atunci când are îndrăzneala de a da elevilor la clasă un răspuns un pic cam prea dezinhibat la întrebarea despre felaţie pe care aceştia i-o adresează. Partizanii puritani ai comunităţii evanghelice locale supranumite Tabernaclul Adevărului – o instituţie extrem de puternică şi restrictivă – se stârnesc împotriva lui Ruth. Pentru a calma lucrurile, directorul liceului va trebui să apeleze la serviciile pedagogice ale lui JoAnn Marlow, consultantă în virginitate, care va propovădui avantajele abstinenţei înaintea căsătoriei.

Ruth nu se va lăsa cu una cu două, mai ales atunci când îl va surprinde pe Tim Mason, antrenorul de fotbal al fiicei sale şi adept fidel al Tabernaclului, făcând cu echipa o rugăciune în mijlocul terenului, pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu.

Tim Mason a fost rocker, dependent de droguri şi de băutură, iar acum – atins de harul credinţei – pare, cel puţin pe moment, vindecat de păcatele tinereţii. Ruth nu manifestă prea mare simpatie faţă de misiunea rigidă a Tabernaclului şi imixtiunea acestuia în viaţa concretă a oamenilor. Motiv pentru care va stârni o adevărată cruciadă împotriva lui Tim. Adversari într-un război cultural, cu atât mai comic cu cât „amploarea” lui este dată de limitele unui orăşel snob de provincie – tipic american – Ruth şi Tim se sapă şi se spionează în mod instinctiv. Dar, pe măsură ce ostilităţile avansează, cei doi descoperă cât de bine se simt împreună.

Autor: Tom Perrotta
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2009
Editura: Trei
Titlu original: The Abstinance Teacher
Pagini: 432
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
abstinenta, fictiune, pudoare, snobism

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus