TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Darul ploii

Tan Twan Eng
Colecții/Serii: Fiction Connection
Nominalizat pentru Premiul Man Booker Prize, Darul ploii evocă povestea unei complicate prietenii ce învinge rigorile timpului şi sfidează...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-313-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Darul ploii

MAI MULTE DESPRE CARTE

Nominalizat pentru Premiul Man Booker Prize, Darul ploii evocă povestea unei complicate prietenii ce învinge rigorile timpului şi sfidează atrocităţile războiului.

Presărat cu intrigi şi răsturnări neaşteptate de situaţii, romanul dezvăluie preţul loialităţii şi al trădării, într-o poveste sfâşietoare despre onoare şi dragoste.

Suntem în anul 1939, iar Philip este fiul cel mic al unuia dintre afaceriştii englezi care dominau companiile comerciale din Penang. De la moartea mamei sale, Philip a devenit un singuratic. Cea mai mare plăcere a lui este de a se furişa pe insula nelocuită din apropierea casei părinteşti. Spre disperarea lui, aceasta este în scurt timp închiriată unui diplomat japonez, iar lui i se interzice să mai meargă acolo.

Întâlnirea neaşteptată cu misteriosul locuitor al insulei devine preludiul unei prietenii complicate, care îi va schimba fundamental viaţa tânărului Philip. Maestrul de aikido Hayato Endo, se dovedeşte a fi spion japonez, iar Philip este prins între datoria faţă de amicul său şi loialitatea pe care o datorează familiei şi conaţionalilor săi.

O poveste plină de vrajă şi dramatism, care ne face martorii unor momente importante ale istoriei: ultimele zile ale Chinei imperiale, expansiunea colonială a Marii Britanii, deschiderea Japoniei către Vest.

Data apariției: 2009
Editura: Trei
Titlu original: The Gift of Rain
Pagini: 640
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
prieteni, război, spionaj, loialitate, trădare, onoare, dragoste, aikido, maestru, familie, conaţionali
  • Tan Twan Eng - Autor
    Tan Twan Eng s-a născut în Penang, Malaezia. Romznul sau de debut, Darul ploii, a fost nominalizat la Man Booker Prize și a fost tradus în italiană, spaniolă, greacă, română, cehă și sârbă. A făcut studii de drept la University of London, lucrând ulterior ca avocat în cadrul uneia dintre cele mai importante firme de avocatură din Kuala Lumpur. Este expert în aikido și un susținător fervent al...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Publishers Weekly
Un roman remarcabil sub forma unei saga despre intrigi şi arta aikido.
The Philadelphia Inquirer
Una dintre cele mai bune cărţi pe care le-am citit vreodată… Darul ploii este un roman important, cu tonalităţi clasice, a cărui intrigă este migălos construită, populat de personaje fascinante, pline de viaţă… Toţi cei care se tem că romanul este un gen pe cale de dispariţie ar trebui să citească această carte.
Library Journal
Personajele puternice şi acţiunea care te lasă cu sufletul la gură fac din această carte o alegere de top din raftul de ficţiune istorică.

Opinia cititorilor