TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Clopotul de sticlă (Ediţia 2003)

Sylvia Plath
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
ISBN: 973-681-479-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Data apariției: 2003
Editura: Polirom
Titlu original: The Bell Jar
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, înstrăinare, sine, umor, ironie, traume, sinucidere
  • Sylvia Plath Sylvia Plath - Autor
    Sylvia Plath s‑a nascut la 27 octombrie 1932 in Boston, Massachusetts. Talentul ei literar s‑a facut remarcat de timpuriu, prima poezie fiindu‑i publicata la virsta de opt ani. Intimplarile din vara anului 1953 (saptaminile petrecute la New York, cind a...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Recenzii

ANA Ana Popescu Clopotul de sticlă Clopotul de sticlă relatează un singur an din viața lui Esther Greenwood. Este un roman despre recunoașterea vulnerabilității și a sensibilității, despre alegerea dintre sentimentele contradictorii: bucurie și liniște, sau pasivitatea interioară și insuportabila tristețe. Agonia aceasta trece dincolo de orice convingere interioară.  Este un roman pe care il simți ca pe un sfârșit al toamnei, rece și melancolic. Esther încearcă să comunice ceva care nu poate fi exprimat. Doar Sylvia Plath poate să descrie acea plictiseală a sufletului, acel simțământ intolerabil pe care nu reușește nimeni să îl înțeleagă.
Vezi mai mult

Opinii Editoriale

11 mai 2004, Observator cultural - Dragoş Zetu
"Roman autobiografic, cronica tulburatoare a dramelor psihice indurate la virsta de 19 ani, «Clopotul de sticla» este un roman dens, bizara combinatie de cinism, ironie si critica sociala, bildungsroman de o factura aparte, comparat din punct de vedere al temei si impactului asupra tinerilor americani cu «De veghe in lanul de secara» al lui J.D. Salinger, povestea unei caderi psihice a unui adolescent american, provocata de sentimentul alienarii, de sordidul si ipocrizia lumii pe care o descopera... Departe de a propune raspunsuri la marile intrebari metafizice, romanul lui Plath este, intr-o anumita masura, un roman despre sensibilitatea artistica, deseori considerata drept o bizarerie si privita cu indiferenta din spatele unui clopot de sticla. Care, in mod paradoxal, este absolut necesar, caci pune fictiunea la adapost de atacurile realului."
Marjorie G. Perloff
"Clopotul de sticla, unicul roman al marii poete Sylvia Plath, a devenit pentru tinerii din anii ’70 ceea ce era De veghe in lanul de secara pentru tinerii din anii ’50 – cartea arhetipala care oglindeste propria lor experienta, indiferent cit de distorsionata e imaginea reflectata in oglinda.“ 
Ted Hughes
"Clopotul de sticla prezinta un eveniment crucial al maturitatii eroinei – incercarea de a se sinucide si salvarea ei accidentala –, dezvaluind motivele acestei tentative de a se autoanihila: moartea tatalui ei.” 

Opinia cititorilor