TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Elogiu femeilor mature

Stephen Vizinczey
Colecții/Serii: Byblos
Englez prin adopţie, maghiar prin origine, Stephen Vizinczey publică în 1965 romanul Elogiu femeii mature devenit, după o ascensiune...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-669-019-9
Dimensiuni: 12x19 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Elogiu femeilor mature

MAI MULTE DESPRE CARTE

Englez prin adopţie, maghiar prin origine, Stephen Vizinczey publică în 1965 romanul Elogiu femeii mature devenit, după o ascensiune sinuoasă, dar remarcabilă, o capodoperă a literaturii erotice moderne.

Debarcat în Canada cu un bagaj sumar, cam 50 de cuvinte englezeşti, şi un altul apăsător, amintirile sîngeroase ale Revoluţiei maghiare din 1956, Vizinczey depăşeşte momentul sinuciderii şi, ulterior, al depresiei, prin scrierea acestui roman vindecător, salvator, surprinzător.

Vîndut în peste 4 milioane de exemplare, tradus în principalele limbi europene, romanul îşi continuă ascensiunea, la aproape 40 de ani de la apariţie, datorită abordării vitalizante şi veridice a iubirii, scutind cititorul de sentimentalisme ieftine, dar copleşindu-l cu fermecătoare luciditate şi naturaleţe.

Autor: Stephen Vizinczey
Traducător: Elena Neculcea, Raluca Maria Schidu
Coperta de: Done Stan
Data apariției: 2003
Editura: Curtea Veche
Titlu original: In Praise of Older Women
Pagini: 248
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
beletristică, roman, erotism, dragoste, plăceri, pasiune, jocuri, ironie, umor
  • Stephen Vizinczey - Autor
    Stephen Vizinczey s-a născut în 1933 în Ungaria. A scris poezie şi teatru încă din adolescenţă; trei dintre piesele sale au fost interzise de regimul comunist. A participat la Revoluţia din 1956 de la Budapesta şi a fost obligat să părăsească ţara. S-a refugiat în Canada şi apoi la Londra, unde locuieşte în prezent.Şi-a perfecţionat limba engleză scriind scenarii pentru National Film Board of Canada; la 27 de ani era...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Le Monde
”O capodoperă... un mare roman în tradiţia europeană, departe de fantasme şi nevroze, încearcă să desluşească cititorului adevărurile vieţii. András Vajda, eroul principal, citeşte femeile mature aşa cum Vizinczey face dragoste cu cartea. Un roman al cunoaşterii pentru toţi tinerii, femei şi bărbaţi, care se apropie de malurile fermecate şi angoasante ale sexualităţii. Un tratat de umanitate.” 
Sunday Citizen
”O lucrare strălucită. După ce o citeşti, îţi dai seama că Vizinczey ştie cu adevărat, în vreme ce Henry Miller şi restul - poate chiar D. H. Lawrence - doar credeau că ştiu. ”

Opinia cititorilor