TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Samuraiul

Shusaku Endo
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Considerat unul dintre cele mai reusite romane ale autorului, Samuraiul surprinde momentul persecutiei crestine in Japonia, povestind intimplarile...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0332-9
EAN-16: 973460332
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Considerat unul dintre cele mai reusite romane ale autorului, Samuraiul surprinde momentul persecutiei crestine in Japonia, povestind intimplarile prin care trec primii japonezi ce pasesc in Europa. Dintre emisarii trimisi de Japonia in 1613 pentru a duce tratative si a stringe relatiile cu puterile europene, prin intermediul viceregelui Mexicului si al Papei Paul al V-lea, fac parte un misionar franciscan stabilit in Japonia – un personaj ambitios, care spera sa obtina o serie de privilegii pentru a-si infiinta propriul ordin la intoarcerea in tara – si Rokuemon Hasekura, un simplu samurai. Calatoria, dificila, primejdioasa si foarte lunga, se dovedeste a fi un esec. Tragismul situatiei se rezolva spectaculos in finalul cartii: in fata deziluziei si a mortii, samuraiul Rokuemon afla sprijin si consolare doar din partea unui Dumnezeu crestin in care nici nu stie sigur daca crede.

Autor: Shusaku Endo
Traducător: Diana-Elena Tihan
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Pagini: 432
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură japoneză, beletristică, japonia, persecuţie creştină, emisari japonezi, 1613, tragism
  • Shusaku Endo - Autor
    Shusaku Endo s‑a nascut in 1923 la Tokyo. Dupa ce si‑a luat licenta in literatura franceza la Universitatea Keio, a studiat citiva ani la Londra. La intoarcerea in Japonia a debutat ca prozator cu Omul alb (1955), distins cu Premiul Akutagawa. Doi ani mai tirziu i‑a aparut roma­nul Marea si otrava, urmat, in 1959, de Un idiot minunat (Polirom, 2004), care‑i aduce si faima de excelent scriitor satiric. Urmatorul roman, Tacere (Polirom, 2008), publicat in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2008, Scrisul românesc - Rodica Grigore
"Samuraiul este o meditatie profunda si grava referitoare la marile probleme ale sufletului omenesc de pretutindeni si de oricind, si nicidecum un simplu manual de morala. Iar in conformitate cu convingerile autorului, singura mingiiere pentru lupta permanenta in care se vede prinsa fiinta umana este tocmai strania drama a unui Dumnezeu strain intr-o masura mai mica sau mai mare, dar care alege sa sufere el insusi alaturi de cei chinuiti."
2 august 2006, Academia Caţavencu - Doru Buscu
"Pentru diminetile toride, prelungite in pat, exista Samuraiul lui Shusaku Endo. Chiar daca titlul pare ca anunta filmul cu bataie de la PRO TV, cartea e mult mai fina. Lipsa loviturilor cu precizie, care lasa adversarul lipit inca trei secunde inainte de a se despica, lipsa artelor martiale si a strigatelor banzai sint suplinite de o poveste japoneza, tulburatoare si ingrijita ca un bonsai. Egal cu marii prozatori europeni, samuraiul Endo nu sovaie sa-i depaseasca pe ici, pe colo, in rafinament."

Opinia cititorilor