TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Planeta domnului Sammler

Saul Bellow
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Personajul central al cartii, Artur Sammler – trecut de saptezeci de ani, supravietuitor al Holocaustului, obosit de existenta, dar...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0931-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Personajul central al cartii, Artur Sammler – trecut de saptezeci de ani, supravietuitor al Holocaustului, obosit de existenta, dar studiind curios si intens lumea cu „ochiu-i stufos” –, mediteaza incisiv asupra civili­za­tiei, conditiei umane si culturii de masa a timpului sau. Intelectual polonezo-oxfordian, subtilul Sammler isi resimte ironic inutilitatea si fragilitatea, prins cum e intre oameni innebuniti de promisiunile viitorului. Ochiul sau de ciclop observa in profunzime degradarea conditiei umane, dar si suferinta ce se perpetueaza dincolo de luxul si confortul prosperitatii.

Pentru romanul Planeta domnului Sammler (1970), Bellow a cistigat prestigiosul National Book Award (pentru a treia oara, dupa Aventurile lui Augie March si Herzog).

Planeta domnului Sammler este un roman de un intelectualism feroce, lipsit de orice sentimentalisme, o chintesenta a prozei lui Bellow: lumea vazuta de o constiinta lucida si rafinata, lipsita de menajamente, dar nu si de compasiune. 

Autor: Saul Bellow
Traducător: Călin Cotoi, Ruxandra Drăgan
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Mr. Sammler's Planet
Pagini: 360
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, meditaţie, septuagenar, civilizaţie, condiţie umană, cultură de masă, ironie, inultilitate, fragilitate, ciclop
 • Călin Cotoi
  Traducător
  Saul Bellow - Autor
  Saul Bellow s-a nascut in 1915 la Montreal, in Canada, intr‑o familie de emigranti evrei rusi. A urmat cursurile Universitatii din Chicago, ale Universitatii Northwestern si ale Universitatii din Wisconsin, luindu‑si licenta in sociologie si antropologie. A fost membru al National Institute of Arts and Letters. In 1975 a obtinut Premiul Pulitzer pentru Darul lui Humboldt, iar in 1976 a primit Premiul Nobel pentru Literatura. In 1984 e numit de presedintele...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Saul Bellow
  Autor
  Călin Cotoi - Traducător
  Călin Cotoi este conferentiar la Universitatea Bucuresti (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala) si preda cursuri de istorie sociala, antropologie politica si teorii sociale. A publicat carti si articole pe teme legate de istoria stiintelor sociale, teoria sociala contemporana si studii etnice.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

26 martie 2008, Adevărul literar şi artistic - Marius Chivu
"Un roman de un intelectualism rar, profetic in felul lui, cu un personaj memorabil (poate unul dintre ultimele de acest fel din literatura moderna) si citeva pagini de meditatii existentiale sclipitoare. Pentru cei putini."
23-29 iulie 2008, Academia Caţavencu - Ioan T. Morar
"Planeta domnului Sammler e un roman extraordinar, in care enervantul domn Bellow se dezlantuie din nou. Personajul principal, un intelectual evreu polonez scapatat, scapat din Holocaust, refugiat la New York, traieste o viata intre sublim si bizar, aminind mereu scrierea unei carti importante. Dar cartea este peste acest subiect, cu un scris aluvionar, depunind semnificatii neasteptate in fiecare pasaj."
Chicago Sun-Times
"Planeta domnului Sammler este, in egala masura, un testament literar si o profetie.” 
Sunday Times
"Saul Bellow este cel mai important scriitor de limba engleza din cea de-a doua jumatate a secolului XX. Opera lui este perena si, in acelasi timp, nemilos de contemporana.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus