TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Veghea

Sarah Waters
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Veghea (2006), cel mai nou roman al scriitoarei Sarah Waters, este povestea a patru londonezi – trei femei si un tinar – cu un trecut...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0784-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Veghea (2006), cel mai nou roman al scriitoarei Sarah Waters, este povestea a patru londonezi – trei femei si un tinar – cu un trecut comun. Kay, o fata cu infatisare androgina, care in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost sofer de ambulanta si a trait o viata aventuroasa, acum se imbraca in haine masculine si rataceste pe strazi, cautind parca ceva; Helen, o femeie inteligenta si foarte iubita, ascunde in adincul sufletului o taina dureroasa; Viv, o tinara eleganta, ii ramine credincioasa pina in pinzele albe iubitului ei plecat pe front; si Duncan, aparent un inocent, s-a confruntat si el cu propriii demoni in timpul razboiului. Vietile si secretele lor sunt conectate in moduri surprinzatoare. Pe timp de razboi se incheaga cele mai bizare aliante. Romanul are o structura neobisnuita, avansind in ordine cronologica inversa, spre inceputul anilor ’40, trecind prin peisaje apocaliptice, devastate de razboi, raiduri aeriene, strazi camuflate, aventuri sexuale si relatii interzise.

Veghea a fost nominalizat pentru mai multe premii literare: Booker Prize si Orange Prize in 2006, precum si pentru James Tait Black Memorial Prize si Cartea Anului in Marea Britanie, in 2006.

Autor: Sarah Waters
Traducător: Magda Teodorescu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: The Night Watch
Pagini: 456
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, al Doilea Război Mondial, şofer de ambulanţă, lesbianism, sexualitate, relații interzise, iubire
  • Sarah Waters - Autor
    Sarah Waters s-a nascut in 1966, in Pembrokeshire, Wales. A studiat literatura engleza la Universitatea din Kent si Universitatea din Lancaster, apoi a lucrat in diverse biblioteci si librarii, inainte sa-si ia doctoratul in literatura engleza, cu specializarea literatura istorica gay. A publicat articole pe teme de gen, sexualitate si istorie. In timp ce isi scria teza de doctorat, a facut o pasiune pentru viata la Londra in secolul al XIX-lea si a inceput sa...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

7 noiembrie 2007, Cotidianul - Alina Purcaru
"Veghea, desi e un roman cu si despre lesbiene, cum nu se sfieste sa marturiseasca autoarea, ramine o carte despre intimitate, in sensul cel mai cerebral al cuvintului. Iar suprafata relatiilor «impotriva firii» e una alunecoasa si inselatoare, care sfideaza asteptarile celor care, avind tema in vizor, vineaza picanterii si scene tari."
24-30 noiembrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Ceea ce atrage in Veghea este felul in care autoarea stie sa reconstruiasca o epoca si sa orchestreze naratiunea astfel incit sa capteze atentia cititorului de-a lungul intregului roman, un roman psihologic, in care viata interioara a personajelor este surprinsa in cele mai mici detalii. Veghea este un titlu care se potriveste perfect tuturor personajelor, pentru ca fiecare dintre eroii lui Sarah Waters, intr-un moment sau altul al actiunii, sta de veghe in noapte, in timp ce intreg orasul doarme. Cele patru personaje din romanul Veghea sint pindite la tot pasul de spaima, de gelozie si de anxietate. Istoria este, in cazul lui Sarah Waters, doar un punct de plecare pentru imaginatie. Daca in celelalte romane actiunea este plasata in epoca victoriana, in Veghea scriitoarea alege drept cadru al intimplarilor cel de-al doilea razboi mondial. Totusi, romanul lui Sarah Waters, nominalizat la Booker Prize, nu este doar un roman de razboi, ci unul care abordeaza probleme actuale ale societatii moderne."
Tracy Chevalier
"Un roman frumos si sofisticat, al unei scriitoare ajunse la maturitate.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus