TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Vieţi mărunte

Sandor Zsigmond Papp
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Intr-un oras fictiv, locuitorii – romani, maghiari si germani, adunati cu totii sub umbrela imperativelor dictate de vremurile in care s-a...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-3190-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Intr-un oras fictiv, locuitorii – romani, maghiari si germani, adunati cu totii sub umbrela imperativelor dictate de vremurile in care s-a intimplat sa se nasca – traiesc sub teroarea istoriei: de la nesiguranta din anii de dupa sfirsitul razboiului, pina la caderea comunismului si inceputurile unei vieti noi, de care oamenii ar fi gata sa se bucure, daca ar reusi sa vada dincolo de harababura iscata. Personajul principal al romanului este, neasteptat, un apartament, 24, de la etajul al doilea, de pe strada Straduintei, numarul 79. Apartamentul isi schimba locatarii cu indiferenta cenusiului reavan, imbibat pentru totdeauna in pereti: un delator sinucigas, un stab de partid scapatat, un tortionar pe care schimbarea de regim nu-l impiedica sa-si vada de-ale lui, cum stie el mai bine.

Autor: Sandor Zsigmond Papp
Traducător: Marius Tabacu
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: Semmi kis életek
Pagini: 384
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură maghiară, literatură contemporană, apartament, istorie, realism război, comunism, postcomunism, nesiguranţă, cenuşiu, torţionar, sinucigaş

Opinii Editoriale

19 februarie 2013, pe bookblog.ro - Mihaela Butnaru
"Este foarte bine scris, reda hiperrealist complexitatea unei atmosfere irespirabile in care oamenii totusi traiesc, iubesc, au sentimente si valori, poate fi apreciat din punct de vedere intelectual si estetic, dar incarca enorm. Un roman de atmosfera, creata cu minutiozitate si precizie, un tablou social si moral veridic."
Irodalmi Jelen
"Una dintre calitatile esentiale ale romanului este dorinta sugubeata si capricioasa de a povesti, prin care cititorul simte nemijlocit atmosfera imbicsita a arsitei orasului, inspira mirosul sarmalelor, care napadeste toate cotloanele cladirii, se lasa ademenit de sfircurile intarite sub bluze sau isi simte talpile spintecate de noroiul pietrificat.”   
Sandor Zsigmond Papp
"Daca ne imaginam fericirea ca pe un lac, cum poate ea sa incapa mai tirziu intr-un paharel de palinca? Dar nu mai are nici o importanta. E o inselatorie delicata si inevitabila a vietii, care nu poate fi nici masurata, nici cintarita, pentru ca nu exista o unitate de masura acceptabila, e doar plina de taine, de mii si mii de nuante ale intunericului.” 

Opinia cititorilor