TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Opere I. Integrala prozei scurte

Samuel Beckett
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Samuel Beckett, cistigator al Premiului Nobel pentru Literatura, este unul dintre cei mai profunzi, mai originali scriitori ai secolului XX. Felul in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1898-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Samuel Beckett, cistigator al Premiului Nobel pentru Literatura, este unul dintre cei mai profunzi, mai originali scriitori ai secolului XX. Felul in care proza lui exprima suferinta si izolarea constiintei umane a schimbat fata literaturii universale. Beckett vorbea despre proza scurta ca despre unul dintre momentele importante ale operei sale, un mediu extrem de intens in care si-a distilat ideile. Strinsa intr-un singur volum, proza lui da imaginea evolutiei artistice, dezvaluindu-i in acelasi timp scriitura ca parte a unui proces intr-o perpetua mobilitate.

Premiul special pentru traducere acordat de USR, Filiala Sibiu, pentru anul 2011                   Traducere de Ileana Cantuniari si Veronica Niculescu

Autor: Samuel Beckett
Traducător: Ileana Cantuniari, Veronica D. Niculescu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Pagini: 424
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, absurd, premiul Nobel, suferinţă, izolare, distilarea ideilor
 • Veronica D. Niculescu
  Traducător
  Samuel Beckett Samuel Beckett - Autor
  Samuel Beckett (1906–1989), unul dintre marii scriitori care au definit identitatea culturală a secolului XX, a excelat în domenii diverse — de la dramaturgie la roman, de la nuvelistică la poezie şi eseu. Născut la Dublin într-o...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Samuel Beckett
  Autor
  Veronica D. Niculescu Veronica D. Niculescu - Traducător
  Veronica D. Niculescu este scriitor și traducător. A publicat volumele de proză scurtă Adeb (Limes, 2004, Premiul pentru Debut al USR Sibiu), Orchestra portocalie (Cartea Românească, 2008) și Roșu, roșu, catifea (Casa de Pariuri Literare, 2012,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2011, Viaţa românească, nr. 9-10 - Andi Balu
"Asemenea muzicianului care isi exerseaza digitatia pe clapele pianului, spre a-si desavirsi maestria, in Integrala prozei scurte, Samuel Beckett pune „in functiune limbajul – cum se exprima Benveniste – printr-un act individual de utilizare”. Explorarea dimensiunii denotative si a semnificatiilor conotative ale cuvintelor, selectia, remodelarea si combinarea lor in enunt, distributia figurilor de stil au drept urmare imediata si de durata reprezentarea prin discurs a unei lumi fictionale, frapant singularizate."
26 martie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 307 - Bogdan Romaniuc
"Refugiul personajelor beckettiene este un loc oarecare, nici rau, nici bun, cit mai aproape de neant, un loc spre care se pleaca, dar in care nu ajunge nimeni niciodata. (…) Fiecare personaj este in imposibilitatea de a exista. Eroul lui Beckett este un strain intr-o agonie primitiva si moarte psihica. Textele lui Beckett prezinta o pseudo-lume plina de fantasme si distrugeri. Derrida caracteriza lumea lui Beckett ca una a anularii, in care oamenii, morti in viata, fac parade neantului, cu miscari imobile. Nimeni nu poate spune cu certitudine daca eroii lui Beckett au constiinta clara a pierderii sau a caderii lor in afara timpului. Lumea din textele lui Beckett, mai ales din proza scurta, este lumea unui Dumnezeu fara ocupatie. Imortalitatea reprezinta un etern impas sau o vesnica tentatie de a fi sau de a consimti la iubire. Integrala prozei scurte, primul volum din Seria de autor “Samuel Beckett” publicat de Polirom, ofera o imagine de ansamblu asupra operei scriitorului, cuprinzind texte din intreaga sa creatie, de la debut pina la maturitatea deplina."
23 septembrie 2011, Observator cultural, nr. 593 - Dana Pîrvan Jenaru
"Integrala prozei scurte este primul volum din seria de Opere dedicata de Editura Polirom celui cunoscut la noi indeosebi in calitatea sa de creator lui Godot, dar mai putin ca romancier sau autor de proza scurta. Talentul lingvistic transformat in suprastilizare a fluxului de forme pe care le imbraca nimicul si cadentele muzicale ii confera acestei proze un farmec plin de semne de intrebare care vibreaza in microcosmosul mintii autorului. Si a cititorului."
The Observer
"Acum, ca negura anilor ’50 s-a risipit, iar etichete precum «ab-surd», «existentialist» si Dumnezeu mai stie ce au disparut de la sine, e din ce in ce mai limpede cit de mult este legata proza lui Beckett de cotidian, de lucrurile obisnuite. Realul straluceste, totul este imanenta, totul este acolo. In proza lui Beckett, momentul este rege.” 
J.M. Coetzee
"In mintea majoritatii cititorilor, numele lui Beckett este legat de misteriosul Godot, care pina la urma ar putea sa vina sau nu — dar care, orice am spune, a creat starea de spirit a unei generatii. In proza sa, Beckett este artistul posedat de viziunea unei vieti neconsolate, lipsite de orice urma de demnitate sau de speranta mintuirii, in fata careia minciuna e inutila. Beckett da expresie acestei viziuni printr-o limba de o rara vigoare stilistica si subtilitate intelectuala: iata ce-l aduce in rindul celor mai mari prozatori ai secolului XX.” 
Samuel Beckett
"Nefericirea e cel mai distractiv lucru din lume, credeti-ma. Da, da, e cel mai comic lucru ce vi se poate intimpla.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus