TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Shalimar clovnul PO-SAR-SHALIC-13-N-001
Shalimar clovnul
Vezi
galerie

Shalimar clovnul

de Salman Rushdie

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #204757

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediție de buzunar
 

Descriere produs

Romanul Shalimar clovnul brodează pe marginea poveştii dansatoarei hinduse Boonyi Kaul şi a iubitului ei musulman, Noman Sher Noman, cunoscut ca Shalimar clovnul. Cei doi se căsătoresc, dar Boonyi este sedusă de ambasadorul american în India, Max Ophuls, şi îşi părăseşte soţul, fiind la rândul ei abandonată şi dezonorată atunci când legătura extraconjugală a diplomatului nu mai poate fi ţinută secretă. Din acrobat şi dansator pe frânghie, Shalimar devine un temut terorist internaţional care, după ani de crime şi atentate, îşi urmăreşte în continuare vendeta.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Salman Rushdie

Traducător: Dana Crăciun

Data apariției: februarie 2023

Titlu original: Shalimar the Clown

ISBN: 978-973-46-9337-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 544

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, răzbunare, terorism

 

Opinii editoriale

„Shalimar clovnul este cartea cea mai militantă a lui Rushdie de la Copiii din miez de noapte încoace. Este o lamentație. Este o poveste despre iubire și răzbunare. Și, mai ales, este un avertisment...

The Observer

Cu o rară măiestrie, Rushdie ne arată în Shalimar clovnul cât de apropiate pot fi iubirea și ura, cum amândouă reușesc să schimbe lumea și cum dorința de răzbunare poate fi cultivată cu răbdare și chiar cu venerație, ceea ce o face cu atât mai distrugatoare și mai inflexibilă.

San Francisco Chronicle

Rushdie a scris un roman politic de mare impact despre evenimente din istoria recentă, dar spectrul emoțional al cărții se întinde mult dincolo de criza contemporaneității, iar percepția autorului asupra nestatorniciei iubirii e atât de profundă, încât Shalimar clovnul va rămâne o lectură obligatorie și după ce această epocă de teroare religioasă se va pierde în negura timpului.

The Washington Post
Salman Rushdie
Salman Rushdie
Autor

Salman Rushdie s-a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprez...

vezi autor