TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Harun şi Marea de Poveşti

Salman Rushdie
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Aparut in 1990, Harun si Marea de Povesti ne ofera istoria micului Harun Khalifa si a familiei sale, in special a tatalui sau, Rasid Khalifa,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0880-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aparut in 1990, Harun si Marea de Povesti ne ofera istoria micului Harun Khalifa si a familiei sale, in special a tatalui sau, Rasid Khalifa, povestitor de profesie. Aseme­nea unei povesti din O mie si una de nopti transpuse in contempo­raneitate, romanul amesteca, asemenea unui puzzle, carti hazlii si desene animate, Razboiul stelelor si chiar inscriptii de pe panourile care marginesc auto­strazile Kashmirului.

Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Haroun and The Sea of Stories
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, poveşti, O mie şi una de nopţi, Harun al Rasid, copil, imaginaţie, poveşti, oriental
  • Salman Rushdie Salman Rushdie - Autor
    Ahmed Salman Rushdie s‑a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprezece ani a plecat în Anglia, unde a studiat istoria la prestigiosul King’s College din cadrul Cambridge. Lucrează apoi pentru o perioadă de zece ani...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

nr. 179, Tribuna - Petronia Petrar
"Deghizat sub forma unui basm pentru copii, Harun… demonteaza, analizeaza si sarbatoreste povestea, ii expune mecanismele, studiaza multiplicitatea acestora si avertizeaza asupra pericolelor care o pindesc, prin intermediul unei istorii initiatice menite in primul rind sa celebreze libertatea absoluta a cuvintului, in special a «cuvintului» narativ."
Salman Rushdie în interviu cu Silvia Dumitrache 3-9 decembrie 2009, Observator cultural - Salman Rushdie
"Cred ca Rasid este un fel de versiune comica, satirica a mea. Am scris acea carte pentru fiul meu, relatia dintre povestitor si fiul sau face o trimitere evidenta la relatia mea cu fiul meu. Si da, intr-adevar, cind scriam Harun... m-am aflat cel mai aproape de acest tip de criza – dupa atacurile impotriva Versetelor satanice, a fost un moment in care mi-am spus: daca asta e ceea ce obtii atunci cind vrei sa fii scriitor, cine mai vrea sa fie scriitor, ce sens mai au povestile, care nici macar nu sint adevarate? Si totul a fost legat nu de ideea ca sint in pericol, ci de disperarea, de dezamagirea ca iti petreci cinci ani din viata incercind sa realizezi cea mai buna scriere a ta, o oferi oamenilor, iar asta e reactia lor? Astfel ca am ajuns sa ma intreb: cine vrea sa faca asa ceva? Ar trebui sa fiu sofer de autobuz, ar fi o munca mai satisfacatoare. Am avut deci un moment de pierdere a increderii, nu atit in abilitatea mea de a spune povesti, ci in valoarea lor. Si e adevarat ca a scrie acea carte m-a facut sa imi recapat increderea."
2-8 februarie 2008, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"Harun si Marea de Povesti este o carte bine scrisa, care imbina fantasticul european cu cel oriental. Locul actiunii este un oras din tara Alifbay, un oras trist, «cel mai trist oras dintre toate, asa de devastator de trist ca isi uitase propriul nume». Pentru Rasid, lumea reala este plina de magie, la fel cum lumile magice pot fi reale, iar «robinetul de povesti» se afla intre robinetul cu apa calda si cel cu apa rece. Cititorul plonjeaza in lumea povestitorului de profesie Rasid Khalifa si a fiului acestuia Harun. Harun doreste sa-si ajute tatal sa-si redobindeasca «pierdutul dar al povestirii». Numele celor doua personaje vine de la legendarul Calif al Bagdadului, Harun al Rasid, care apare si in O mie si una de nopti, dar, asa cum spune si Infumuratul Durru, «nici una din cele o mie si una de nopti nu se poate asemana cu o noapte petrecuta aici», in «oceanul cu Suvoaie de Povesti» al lui Salman Rushdie. Ambarcatiunea-resedinta a lui Durru se numeste sugestiv O mie si una de nopti plus una."
The Times
"Harun si Marea de Povestiva devenio carte clasica; pastrati-o cu grija, spre a o lasa mostenire nepotilor vostri. Veti afla in ea nu doar mirajul celor O mie si una de nopti, ci si ecouri din Alice in Tara Minunilor, Vrajitorul din Oz ori Cartile Junglei.” 
Stephen King
"Harun si Marea de Povesti nu este doar o carte pentru cei care iubesc o poveste buna. E dovada vie a unui adevarat geniu literar.” 
The New York Times Book Review
"O poveste comica, vie, plina de imaginatie... Din aceasta Mare de Povesti isi trage Salman Rushdie seva scrierilor sale.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus