TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Copiii din miez de noapte

Salman Rushdie
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Copiii din miez de noapte este povestea celor 1001 copii nascuti la miezul noptii dintre 14 si 15 august 1947, cind India isi proclama...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0602-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Copiii din miez de noapte este povestea celor 1001 copii nascuti la miezul noptii dintre 14 si 15 august 1947, cind India isi proclama independenta fata de Marea Britanie. Toti acesti copii sint inzestrati cu puteri supranaturale, iar romanul urmareste indeaproape destinele a doi dintre ei: Saleem, fiul nelegitim al unei femei hinduse sarace, si Shiva, singurul mostenitor al unei familii musulmane instarite, destine care se incruciseaza in chip straniu in clipa in care cei doi sint schimbati la nastere.

Volum distins cu Booker Prize in 1981, The Booker of Bookers in 1993 si Best of The Booker in 2008

Autor: Salman Rushdie
Traducător: Radu Paraschivescu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Midnight’s Children
Pagini: 648
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, beletristică, India, Pakistan, supranatural, copii, maturizare, empatie, vrăjitoare, general, Booker Prize, destine împletite, telepatie
 • Radu Paraschivescu
  Traducător
  Salman Rushdie Salman Rushdie - Autor
  Ahmed Salman Rushdie s‑a născut la Bombay (azi Mumbai) în 1947. La vârsta de treisprezece ani a plecat în Anglia, unde a studiat istoria la prestigiosul King’s College din cadrul Cambridge. Lucrează apoi pentru o perioadă de zece ani...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Salman Rushdie
  Autor
  Radu Paraschivescu Radu Paraschivescu - Traducător
  Radu Paraschivescu (n. 1960, Bucureşti) trăieşte în Balta Albă şi se visează la Roma. E mefient faţă de avioane, reptile şi sfaturile medicilor. Croieşte articole pentru ziare şi reviste, se ocupă cu hermeneutica ofsaidului în emisiuni de...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2008, Scrisul Românesc - Rodica Grigore
"Aici, detaliile realiste se completeaza cu acelea ale magiei: Rushdie pune alaturi notele celui mai crud realism (copiii cersetori mutilati de propriii lor parinti pentru a cistiga mai mult din cersit) de aspectele de farsa (poznele lui Saleem si ale Maimutei de Bronz). Mai mult, el transforma impulsul mitic – venit din vechea traditie indiana – intr-o viziune simbolica ce pune accentul pe atmosfera."
noiembrie 2009, Dilemateca - Elena Crasovan
"Copiii din miez de noapte se remarca printr-o asumare constienta a principiilor genului: in termeni de istorie culturala, realismul magic alatura lumi traditionale si lumi moderne. Ontologic, integreaza magical si materialul. Generic, combina realismul si fantastical. Viziunea pe care o propune este mereu la intersectia a doua lumi. Incepind cu acest roman, este evidente relatia de contestare dintre forma si continut, dintre dramaticul si grotescul intimplarilor si magia verbala a povestilor generate la nesfirsit, intr-un timp narativ ce se supune regulilor povestirii orale."
28 august-3 septembrie, Dilema Veche - Florin Irimia
"Un Kunstlerroman metafictional, autoreflexiv si extrem de politic, ca de altfel majoritatea romanelor lui Rushdie, o critica virulenta la adresa guvernarii Indirei Ghandi, supranumita in roman Vaduva, dar si un basm sheherezadian pentru adulti, Copiii din miez de noapte ne ofera printr-o scriitura densa, baroca, asemenea arhitecturii indiene, o perspectiva grandioasa si halucinanta asupra subcontinentului asiatic, o diorama cufundata in magie si teroare a culturii care l-a dat pe Rabindranath Tagore, aflata mereu la granita dintre iluzoriu, fantasmagoric si real, o lume care, desi sau tocmai pentru ca este in permanenta racordata la mit si legenda, se lasa in acelasi timp dominata de irational si cruzime."
19-25 iulie 2008, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Exista destule reactii ce favorizeaza Copiii din miez de noapte fata de mult mai popularele (in cel mai pur sens al cuvintului, care ar implica si o necunoastere a obiectului) Versete satanice. Sint voci care sustin ca acesta e cel mai bun, mai fin, mai atent construit roman al lui Rushdie. Exista destule argumente in favoarea afirmatiei: in primul rind, Rushdie a plecat de la o premisa extrem de dificila: a te lua la trinta cu Proust (chiar daca o faci folosind alte arme, nu total diferite, insa dintr-o panoplie invecinata) nu e lucru usor."
The New York Times
"O epopee comparabila cu Toba de tinichea a lui Gunter Grass sau cu Un veac de singuratate a lui Garcia Marquez. Ar trebui ca acesti copii ai lui Rushdie, orfani ai istoriei, sa cucereasca lumea. Un roman extravagant, exuberant, disperat.” 

Opinia cititorilor