TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Furtuna de gheaţă

Rick Moody
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Bestseller tradus in unsprezece tari si ecranizat in regia castigatorului Premiului Oscar Ang Lee, cu Sigourney Weaver, Tobey Maguire, Christina...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-253-0
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Furtuna de gheaţă

MAI MULTE DESPRE CARTE

Bestseller tradus in unsprezece tari si ecranizat in regia castigatorului Premiului Oscar Ang Lee, cu Sigourney Weaver, Tobey Maguire, Christina Ricci si Elijah Wood in rolurile principale (1997).

In America anilor '70, revolutia sexuala loveste in plin, scandalul Watergate inflameaza spiritele, vinovatiile Razboiului din Vietnam isi desfasoara scenariul posttraumatic. Doua familii vecine traiesc o adevarata agonie a normalitatii, fie si ca pojghita, in weekendul de Ziua Recunostintei. Cativa adolescenti experimenteaza tot ce se poate experimenta: sex, droguri, alcool, sinucidere, electrocutare, in timp ce parintii lor iau parte la o petrecere "cu chei" -- o noapte orgiastica, de revolta surda impotriva legilor prescrise, prost intelese, care degenereaza in tragedie. Tabuurile sar in aer, iar ceea ce lasa in urma e deziluzie, durere, haos.

Ben Hood are o aventura grotesca, intamplatoare, cu Janey Williams, vecina de cartier. Elena, sotia lui, citeste carti de psihologie practica si traieste un interludiu sexual ratat cu Jim Williams. Wendy Hood, in varsta de paisprezece ani, experimenteaza lesbianismul, pierderea virginitatii si taisul lamei. Paul Hood, pasionat de benzi desenate, e un junkie, un "terminat" cu cosmaruri homofobe, care se salveaza din pura intamplare. Furtuna de gheata aminteste de romanele lui Cheever si Updike, dar se deosebeste de ele prin atmosfera: o tristete energica, dospind de sexualitate refulata. Totusi, lui Rick Moody nu-i lipseste umorul, dupa cum romanului sau nu-i lipseste catharsisul.

Autor: Rick Moody
Traducător: Constantin Dumitru Pălcuş
Data apariției: 2008
Titlu original: The Ice Storm
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, Watergate, revoluția sexuală, Războiul din Vietnam, sexualitate refulată, lesbianism, sinucidere
  • Rick Moody - Autor
    Hiram Frederick Moody s-a nascut in 1961, la New York. Studiaza literatura engleza la Brown University, cu Robert Coover si Angela Carter, apoi obtine un masterat in creative writing la Columbia University. Imediat dupa absolvire, se interneaza la dezintoxicare, din cauza problemelor cu alcoolul si drogurile pe care le are de la cincisprezece ani. Se angajeaza apoi ca redactor la editura Farrar, Straus and Giroux. Debuteaza in 1992 cu romanul Garden State,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Guardian
"Una dintre cele mai inspirate carti scrise vreodata despre viata de familie." 
Hungry Mind Review
"Romanul Furtuna de gheata are cate un etaj de lectura pentru fiecare cititor. Rick Moody este, in chip evident, un tanar scriitor de mare anvergura." 
Chicago Tribune
"Un tribut amar, dragastos si blasfemator adus familiei americane. O carte excelenta, cu tuse psihologice de mare finete si profunda intelegere a ratarii umane."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus