TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cel care cheamă ecoul

Richard Powers
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Intriga sa se declanseaza intr-o noapte de iarna, pe un drum din Nebraska, unde tinarul Mark Schluter are un accident inexplicabil. Este ranit la cap...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1006-8
EAN-16: 978973461006
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Intriga sa se declanseaza intr-o noapte de iarna, pe un drum din Nebraska, unde tinarul Mark Schluter are un accident inexplicabil. Este ranit la cap si intra in coma. Sora lui mai mare, Karin, singura sa ruda, are grija de el, iar Mark isi revine in cele din urma, insa ceva pare sa se fi schimbat - protagonistul este convins ca aceasta femeie care arata, se poarta si vorbeste ca sora lui este, de fapt, o impostoare si refuza sa o recunoasca. Disperata, Karin il contacteaza pe neurologul Gerald Weber, faimos pentru rezultatele tratamentelor sale. Weber recunoaste la Mark un caz rar al sindromului Capgras, o forma de amnezie care apare de obicei la pacientii schizofrenici. Treptat, descoperirile pe care le face in privinta lui Mark par sa-i submineze doctorului propria constiinta de sine. Si din acest punct romanul se invaluie din ce in ce mai mult in mister, iar explicatiile stiintifice presarate din cind in cind in punctele cheie ale povestii nu fac decit sa stirneasca si mai mult curiozitatea cititorului.

Cel care cheama ecoul (2006) este cel mai recent roman al lui Powers, cistigator al National Book Award for Fiction si finalist al Premiului Pulitzer din 2007.

Autor: Richard Powers
Traducător: Iulia Gorzo
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: The Echo Maker
Pagini: 576
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, accident, comă, amnezie, sindromul Capgras, tratament, mister
  • Richard Powers Richard Powers - Autor
    Richard Powers s‑a nascut in 1957, in Evanston, Illinois. Romanele sale sint un amestec surprinzator de genuri, caci autorul este pasionat de muzica si de stiintele exacte, iar aceste interese se imbina in mod spectaculos in cartile sale, dintre care amintim:...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2008, Dilemateca - Florin Irimia
"Un roman despre diversele forme pe care le poate lua fictiunea cind ea nu inseamna literatura (mistificare, minciuna, impostura, capgras, paranoia), Cel care cheama ecoul este inca un avertisment pe care omenirea il primeste din partea scriitorilor, cei care au considerat mereu fictiunea drept un mediu propice pentru comunicarea unor realitati deosebit de grave."
7-13 iunie 2008, Suplimentul de cultură - Bogdan Romaniuc
"O carte in care suspansul este dozat cu maiestrie de un scriitor foarte talentat. Nu ne ramine decit sa asteptam ecranizarea acestui roman polifonic. Cel care cheama ecoul devine incet-incet si o metafora a atentatelor de la 11 septembrie, o meditatie asupra identitatii Americii si a transformarilor pe care aceasta le-a suferit in ultimii ani."
18 iulie 2008, România literară - Elisabeta Lasconi
"Cel care cheama ecoul are si o miza mai cuprinzatoare a cautarii de sine nu doar de catre indivizii confruntati cu fracturi ale propriei vieti, ci si a Americii insesi, aflata in cautarea propriei identitati dupa 11 septembrie, silita sa-si puna intrebari si sa-si analizeze toate reperele definitorii."
The New York Times
"Richard Powers demonstreaza inca o data ca printre cei mai buni scriitori americani ai momentului nu exista nici unul care ar putea concura cu el in ceea ce priveste savantul dozaj de adevar si ambiguitate, de rationalism si afectivitate." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus