TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Calea Idei Brown HF-RIP-CALEIB-16-N-001
Vezi
galerie

Calea Idei Brown

de Ricardo Piglia

Titlu apărut în colecția Raftul Denisei la Humanitas Fiction

Id: #244515

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Roman de campus, poveste de dragoste, thriller captivant cu elemente de road movie, carte tradusă în peste zece limbi, Calea Idei Brown este un omagiu de mare fineţe adus ficţiunii americane. Considerat ultimul mare clasic al literaturii argentiniene, Ricardo Piglia se remarcă printr-o scriitură hipnotică, inconfundabilă, care trece cu uşurinţă de la autobiografie la satiră.

 

Emilio Renzi părăseşte Argentina încercând să fugă de frustrări profesionale, de melancolie şi anxietate, de amintirea unui mariaj încheiat; lumea americană în care vrea să se reinventeze este însă plină de constrângeri, pe care le constată cu amară ironie, şi dominată de „violenţa teribilă a oamenilor educaţi“ din mediul universitar. Ida Brown îl fascinează, îl atrage într-un misterios joc erotic şi îi oferă iluzia acestei „reinventări”. După accidentul în care tănăra îşi găseşte moartea, Renzi se cufundă în cea mai adâncă disperare: înţelege nu numai că a devenit suspect, că se află sub supraveghere şi că îi este în joc reputaţia academică, dar şi că pasiunea lui obsesivă nu se va stinge până când nu va descoperi adevărul. Ricardo Piglia se inspiră din cazul de mare ecou cunoscut sub numele de Unabomber pentru a face o subtilă analiză a formelor de violenţă care marchează societatea americană. Mergând pe urmele Idei Brown, Renzi pune cap la cap piesele unui puzzle complex ce scoate la iveală, într-un final, nu numai trecutul femeii iubite, ci şi pe cel al straniului personaj Thomas Munk, autor al unui radical Manifest.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ricardo Piglia

Traducător: Alina Cantacuzino

Data apariției: mai 2016

Titlu original: El Camino de Ida

ISBN: 9786067790672

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 256

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Humanitas Fiction

Teme: iubire, conflict, moarte, pasiune, satiră

 

Opinii editoriale

„Ricardo Piglia este un autor de prim rang. A moştenit inteligenţa provocatoare a lui Borges, entuziasmul lui pentru explorarea neobosită a literaturii şi interesul pentru profunzimi tainice.”

The Independent

„Un roman pe care nu îl poţi lăsa din mână. Nu mai dormi. Se aud doar paginile întorcându-se.”

Le Nouvel Observateur

„Calea Idei Brown este o carte palpitantă, abil orchestrată, asemenea unei excelente partide de şah.”

Le Monde des Livres
Ricardo Piglia
Ricardo Piglia
Autor

Scriitor, eseist, critic, profesor universitar şi scenarist, RICARDO PIGLIA s-a...

vezi autor