TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Operele alese ale lui T.S. Spivet VE-REL-OAALTS-11-N-001
Operele alese ale lui T.S. Spivet
Vezi
galerie

Operele alese ale lui T.S. Spivet

de Reif Larsen

Titlu apărut în colecția Literatură la Vellant

Id: #220654

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Bine aţi venit în lumea lui T.S. Spivet! Un geniu cartograf în vârstă de 12 ani, care locuieşte în Divide, Montana, alături de mama sa, Dr. Clair, – un savant în ştiinţele naturii, aflată de peste douăzeci de ani în căutarea unei specii legendare de cărăbuş –, de tatăl său, un cowboy posac care pare să trăiască în secolul trecut, de sora sa mai mare, Gracie, neînţeleasă şi nemulţumită ca orice adolescentă, şi de Foartebine, câinele familiei care a început să o ia razna. Este neobişnuit, dar nu aşa sunt toate familiile?

Ocupaţia preferată a lui T.S. Spivet este cartografia, disciplină în care excelează, fie că e vorba de redarea apelor curgătoare din nordul Montanei, sau de reprezentarea grafică a conversaţiilor din timpul cinei. Însă, când cei de la Institutul Smithsonian îl sună pentru a-l anunţa că va primi prestigiosul Premiu Baird, T.S. nu are curajul să le mărturisească vârsta sa reală, în totală discordanţă cu CV-ul încărcat. Aşa că porneşte într-o adevărată odisee cu trenul de marfă de-a lungul Americii pentru a ajunge la Washington şi a-şi ridica premiul. Este un itinerar al descoperirii de sine, dar şi o simfonie a topografiei, geologiei şi a istoriei americane, de la indienii navajo la McDonalds-urile care îl fascinează pe T.S. cu tridentul lor de lumină.

Sunt listele şi hărţile suficiente în explicarea lumii şi a propriei familii? După o traversare de la vest la est a Americii, T.S. realizează că, în ciuda rigorii sale analitice, lumea din jurul său rămâne un mister.

Operele alese ale lui T.S. Spivet spun o poveste extraordinară: captivantă, fermecătoare, amuzantă şi atât de emoţionantă. O poveste despre misterele vieţii, mari sau mărunte, şi despre cum încearcă un băiat cu un telescop, patru compasuri şi un teodolit să le descifreze.


 

extinde
 

Detalii produs

Autor: Reif Larsen

Traducător: Bogdan Perdivară

Data apariției: 2011

Titlu original: The Selected Works of T.S. Spivet

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 390

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Vellant

Teme: identitate

Bogdan Perdivară
Bogdan Perdivară
Traducător

Bogdan Perdivară s-a născut în Botoşani. A terminat un liceu pedagogic şi Facult...

vezi autor