TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Fetele din Riad

Rajaa Al-Sanea
Colecții/Serii: Chic
Un chick-lit interzis in Arabia Saudita! O voce noua si  indrazneata din Arabia Saudita, Rajaa al-Sanea ne spune povestea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1655-8
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un chick-lit interzis in Arabia Saudita!

O voce noua si  indrazneata din Arabia Saudita, Rajaa al-Sanea ne spune povestea fascinanta a patru femei care incearca sa navigheze printre valurile severe ale iubirii, dorintei, implinirii si... traditiei islamice.

Patru prietene din familii saudite, reprezentante ale unei clase sociale instarite si educate, isi urmeaza diversele cursuri la facultati din Riad, Chicago si San Francisco, tinind legatura intre ele si cu baietii din vietile lor pe chat room-uri sau la telefoanele mobile. Cu toata tehno­logia moderna, viata celor patru este profund marcata de traditii stravechi ce sanctioneaza orice libertati moderne. Logodnicul lui Sadeem o paraseste dupa ce face sex cu el. Sotul lui Gamrah divorteaza de ea, dupa ce ea descopera ca acesta are o aventura. Michelle si Faisal se adora, dar el renunta la ea, la cererea propriei familii. Politia ares­teaza un cuplu intr-o cafenea, dar majoritatea familiilor nu au nevoie de ajutorul autoritatilor ca sa intervina fara menajamente in vietile fiicelor si surorilor lor. Tradus din limba araba in engleza de autoare, acest roman de debut a fost initial interzis in Arabia Saudita. Rajaa al-Sanea spune aceasta poveste in cunostinta de cauza si o completeaza cu contradictiile si tradarile care par sa defineasca viata de zi cu zi. Este vorba despre un chick-lit in toata puterea cuvintului, insa imaginati-va genul de drame, oricit de emotionante, care se petrec printre tinerii din Occident, si tran­spuneti-le intr-un mediu in care daca o femeie este vazuta cu chipul descoperit in public are toate sansele sa declanseze un scandal, nu poate avea intilniri amoroase decit sub ochii rudelor, iar pentru un barbat, sa o curteze inseamna sa se tina la kilometri distanta fara sa o scape o clipa din ochi!   

Autor: Rajaa Al-Sanea
Traducător: Mihaela Negrilă
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Girls of Riyadh
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură arabă, tinere, prietenie, Arabia Saudită, tradiţie, libertate, infidelitate, roman interzis, conflict între generaţii, drame
  • Rajaa Al-Sanea - Autor
    Rajaa al-Sanea a crescut in orasul Riad, in Arabia Saudita, intr-o familie de doctori. In prezent traieste si studiaza la Chicago, dar intentioneaza sa revina in tara dupa terminarea studiilor. Este in virsta de douazeci si cinci de ani, iar Fetele din Riad este romanul ei de debut.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

aprilie 2010, Elle - Mihaela Frank
"Cine si-ar fi inchipuit ca un chick-lit inofensiv poiate fi interzis? Faptul ar fi amuzant daca am ignora situatia trista si nedreapta din spatele sau, personajele acestui roman simpatic sint patru fete de douazeci si ceva de ani din Arabia Saudita, studente. Dincolo de modestia fizica pe care sint nevoite sa o afiseze public si de rugaciunile zilnice, fetele nu se deosebesc cu nimic de suratele lor din lumea intreaga: sint innebunite dupa haine, se indragostesc, le trece, au chef de viata si vor sa se distreze. «Micile diferente» se dovedesc, insa, a nu fi deloc lipsite de implicatii…"
8 martie 2010, Evenimentul zilei - Florentina Ciuvercă
"Fetele din Riad, de Rajaa al-Sanea, este primul chick-lit despre femeile musulmane, scris «din interior», de o tinara saudita. In Arabia Saudita, volumul a fost interzis, dar a devenit bestseller in Liban, in 2005. La acea vreme, scriitoarea avea doar putin peste 20 de ani, insa destul nerv incit sa indrazneasca sa publice un roman care avea toate sansele sa stirneasca un imens scandal in lumea islamica. La putin timp dupa aparitia cartii, a primit amenintari cu moartea, pentru vina de a le fi «defaimat» pe femeile musulmane, dezvaluind detalii intime din viata lor. […] Alte voci, la fel de acide, au comentat ca doar 1% dintre femeile arabe, si anume cele din patura de sus, se pot regasi in cele patru personaje ale cartii. E, de fapt, lumea din care face parte si Rajaa al-Sanea, fiica unor doctori instariti din Riad, absolventa a Facultatii de Stomatologie si, in prezent, stabilita la Chicago. Al- Sanea a devenit populara dupa traducerea cartii in engleza, la Editura Penguin, in 2007. Volumul, nominalizat la Dublin Literary Award, ar putea fi ecranizat. Fetele din Riad sint Gamrah al-Qusmanji, Sadeem al-Horaimli, Lamees Jeddawi si Michelle al-Abdulrahman, patru femei cu destine si personalitati diferite, insa toate supuse aceluiasi set nesfirsit de reguli. Sint, se pare, personaje reale. «Pentru ca fiecare dintre ele traieste ghemuita in umbra unui barbat sau a unui zid, ori a unui barbat care este un zid, sau, pur si simplu, sta ascunsa in intuneric, am decis sa schimb toate numele si sa fac unele modificari ale faptelor reale», scrie Rajaa al-Sanea."
Rajaa al-Sanea
"Sper ca atunci cind veti termina cartea va veti spune in sinea voastra: «O, da. E o societate islamica foarte conservatoare. Femeile de acolo chiar traiesc sub dominatia barbatului. Dar ele sint pline de speranta, de planuri, de hotarire si de visuri. Si se indragostesc si apoi le trece, asa cum se intimpla tuturor.» Si sper ca veti intelege, de asemenea, ca aceste femei incep sa-si croiasca propriul drum – nu drumul Occidentului, ci unul care pastreaza ce e bun din valorile religiei si culturii noastre, permitind, in acelasi timp, reforma.” 
Los Angeles Times
"Romanul unei tinere curajoase, inteligente. Una dintre acele carti care au puterea de a cutremura o societate cladita pe principii opresive.” 
The Washington Post
"Un roman care sparge tabuurile.” 
Time
"Incercati sa va imaginati genul de drame care se petrec in Totul despre sex – insa mutati actiunea din New York, in orasul Riad!”   

Opinia cititorilor