TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Suflete cenuşii

Philippe Claudel
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Intimpinat cu elogiile unanime ale criticii si bucurindu-se, in egala masura, de aprecierea cititorilor, Suflete cenusii este un roman de o poezie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0649-8
EAN-16: 978973460649
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Intimpinat cu elogiile unanime ale criticii si bucurindu-se, in egala masura, de aprecierea cititorilor, Suflete cenusii este un roman de o poezie sumbra, a carui actiune se declanseaza in iarna anului 1917, intr-un mic orasel de provincie din estul Frantei, nu departe de front, de unde rasuna fara incetare zgomotul tunurilor si ecourile mortii. Intr-o dimineata geroasa de noiembrie, trupul unei fetite de 10 ani este gasit zacind in apa inghetata. O crima care tulbura linistea localnicilor si ii pune in fata unui caz nemaiintilnit in istoria orasului. Cine a fost ucigasul? Procurorul Destinat, vaduvul captiv in castelul sau imens, unde imbatrineste in tristete si singuratate, sau poate vreun individ abrutizat de alcool si lipsit de sentimente, cum gasesti atit de usor in astfel de vremuri tulburi? Dupa trecerea anilor, naratorul acestei povesti pline de enigme incearca sa descopere identitatea criminalului. Si va face asta apelind la descrieri minutioase de locuri, momente si personaje care pun sub semnul intrebarii mecanismele memoriei, in incercarea de a face lumina intr-un fragment de istorie uitata, apartinind unui timp al distrugerii si al mortii.

Roman distins cu Premiul Renaudot 2003

Autor: Philippe Claudel
Traducător: Claudiu Komartin
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: Les Ames Grises
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, sumbru, primul Război Mondial, Franţa, crimă, enigme, memorie
  • Philippe Claudel - Autor
    Philippe Claudel s-a nascut in 1962 in tinutul Meurtheet-Moselle din estul Frantei. Conferentiar la Universitatea din Nancy si profesor la Institutul European de Cinematografie si Audiovizual, a debutat ca scriitor in 1999, cu romanul Meuse l’oubli, care anunta deja una dintre cele mai promitatoare voci ale literaturii franceze contemporane, promisiune confirmata de urmatoarele carti, dintre care amintim: J’abandonne (2000), Les Petites Mecaniques...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2008, in Cuvântul - Constantin VICA
"Acest cuplu prezenta-absenta este important atit in privinta relatiei personajelor cu razboiul, a carui prezenta este fantomatica, cit si in ceea ce priveste memoria personajelor. Exista un anume sentiment al infricosatorului care decurge din absenta a ceva pe care il stii ca fiind acolo fara a-l vedea."
Philippe Claudel în interviu cu Mădălin Roşioru, decembrie 2007, Tomis - Philippe Claudel
"Eu scriu cum vreau, fara sa-mi pese de ce vor cititorii. Marketingul nu creeaza literatura, iar retete nu exista, din fericire. Pentru scriitor, esentiala este libertatea creatiei. De aceea n-as putea trai numai din scris. Scriu carti care, in mod normal, intrunesc toate elementele pentru nu a place."
8-14 noiembrie 2007, Dilema veche - Claudiu Constantinescu
"Cind vezi un asemenea titlu, nu poti decit sa te astepti la o halca zdravana de melancolie. Iar cind stii ca autorul cartii e unul dintre acei contemporani care n-au dat buzna sa debuteze, preferind s-o faca la o virsta mai coapta, te astepti si la o scriitura calofila, cu delicateturi si delicatese indelung rafinate."
30 iunie-6 iulie 200, Suplimentul de cultură - Ana Maria Onisei
"Scriitura lui Philippe Claudel vine ca o pauza de respiro dupa intortocheli postmoderniste ori fraze baroce sensibile, se insinueaza poetic si iti pune stapinire pe minte. Un roman care te rupe, intr-un fel decent, clasic, de lume, de zgomot, de imagini citadine. Singurele asocieri cu care ramii-nu inainte de a te simti «curatat» temeinic de orice rest nefast al imaginatiei setate pe pilot automat-sint din sfera omenescului pur. Si simplu. Despre morti ale spiritului vorbeste francezul, cu o discretie parsiva, si, de aceea, percutanta."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus