TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Rătăcitori prin Lisabona PO-PHB-RTCIPL-16-N-001
Rătăcitori prin Lisabona
Vezi
galerie

Rătăcitori prin Lisabona

de Philippe Besson

Titlu apărut în colecția Biblioteca Polirom la Polirom

Id: #246199

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Un roman subtil și delicat, povestea unei prietenii neobișnuite, salvatoare

Helene este o femeie zdrobită de doliu: soțul i-a fost ucis de un teribil cutremur. Durerea pierderii s-a prelungit prin chinuitoarele – și mereu zadarnicele – încercări de a da de urmă corpului, de a căpăta măcar o parte din cel pe care îl iubise cel mai mult. Fragilitatea și durerea femeii respiră în fiecare fibră a trupului ei istovit de suferință. Mathieu e un bărbat părăsit. Cel căruia îi încredințase inima l-a lăsat singur, fără măcar să aibă curajul unei rupturi față în față. Deși încearcă să-și ascundă amărăciunea apăsătoare, deși încearcă să astupe golul prin aventuri de-o noapte, nimic nu-i umple viața. Așteaptă ca timpul să închidă rana. Și pînă atunci tăinuiește dezordinea din ființa lui. El și ea se întîlnesc într-un hotel din Lisabona. Aparent doi străini, doi francezi rătăciți în capitala portugheză, suferința presimțită-n celălalt ajunge să-i apropie. Încetul cu încetul, deschizindu-și fiecare inimă că niciodată pînă atunci, înving orizontul pe care părăsirea l-a îngustat și recăpăta aripi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Philippe Besson

Traducător: Laurențiu Malomfălean

Data apariției: octombrie 2016

ISBN: 978-973-46-6239-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 192

Limbă: Română

Dimensiuni: 13x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire

 

Din blogul Cartepedia

Alexandra Bondoc Alexandra Bondoc

,,Romanul Rătăcitori prin Lisabona, semnat de scriitorul francez Philippe Besson, a fost publicat în anul 2016 și tradus în limba română în același an, la editura Polirom, de către Laurențiu Malomfălean......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

 „Nu renunți niciodată cu adevărat, ai nevoie să crezi că nu‑i totul pierdut, te prinzi de un fir, chiar și de cel mai subțire, chiar și de cel mai fragil. Îți repeți că pînă la urmă celălalt se va întoarce. Îl aștepți. Te detești pentru că aștepți, dar așteptarea e mai puțin penibilă decît abandonul, decît resemnarea totală. Iată: aștepți pe cineva care nu o să se întoarcă.”  

Philippe Besson

 „Ratacitori prin Lisabona este povestea a două singurătăți: ea și-a pierdut perechea în urmă cutremurului din San Francisco. El s-a trezit părăsit de cel pe care-l iubea. Întâlnindu-se, cei doi încearcă să se regăsească, să-și uite pierderea, să renască.”  

Rtl.fr

„Besson scrie despre cum trăim, fiecare în felul său, fără cineva drag și despre cum ajungem, pînă la urmă, să umplem un gol de neîndurat. Dar romanul Rătăcitori prin Lisabona nu e doar despre această – e și despre dorințe brutale, despre viață care ne împinge înainte în ciuda tuturor piedicilor. E un roman despre cum să înveți din nou că lucrurile nu-s doar insuportabile.”  

leschroniquesculturelles.com