TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Surorile Boleyn

Philippa Gregory
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Distins cu premiul Parker Romantic Novel of the Year (2002) si cu premiul Romantic Times pentru biografie fictionala, romanul Surorile Boleyn (2001)...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1143-0
EAN-16: 978973461143
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:
Surorile Boleyn (Top 10+) Surorile Boleyn (Top 10+) Philippa Gregory

MAI MULTE DESPRE CARTE

Distins cu premiul Parker Romantic Novel of the Year (2002) si cu premiul Romantic Times pentru biografie fictionala, romanul Surorile Boleyn (2001) descrie rivalitatea dintre Mary si Anne Boleyn si lupta lor pentru dragostea si favorurile regelui Henric al VIII‑lea. La paisprezece ani, Mary atrage atentia regelui si, desi casatorita cu Sir William Carey, este constrinsa de familie, pentru care ea si Anne nu sint decit niste pioni in jocul puterii, sa devina amanta acestuia. Legatura lor dureaza citiva ani, timp in care Mary ii daruieste lui Henric, macinat de gindul ca va muri fara mostenitori, un baiat si o fata. Curind insa, ambitioasa Anne reuseste sa intre in gratiile regelui si sa‑l convinga sa o repudieze pe Caterina de Aragon si sa o ia pe ea de sotie, in ciuda impo­trivirii Bisericii. Neputinta de a‑i darui regelui un mostenitor, legaturile incestuoase si adultere si intrigile sale o vor sorti in cele din urma esafodului, dar sora ei mai tinara, din perspectiva careia este povestita intreaga actiune a cartii, se bucura de sansa unei vieti noi, departe de stralucirea si primejdiile curtii regale.

Romanul a fost ecranizat de studiourile Miramax, intr‑o productie ce ii are drept protagonisti pe Scarlett Johansson, Natalie Portman si Eric Bana.

Autor: Philippa Gregory
Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: The Other Boleyn Girl
Pagini: 656
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatura engleză, beletristică, roman istoric, incest, Henric al VIII-lea, istorie, religie, intrigi, ecranizare, dramă, dragoste, crimă
  • Philippa Gregory - Autor
    Philippa Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de ficţiune istorică, s-a născut în Kenya în 1954. A studiat la Universitatea din Sussex, unde a obţinut o diplomă de licenţă în Istorie. Ulterior a devenit doctor în Filologie la Universitatea din Edinburgh, cu o lucrare despre literatura secolului al XVIII-lea. A lucrat o vreme ca jurnalist şi producător la BBC, însă pasiunea pentru istorie şi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2009, Dilemateca - Codrin Liviu Cuţitaru
"Tensiunea psihologica si morala – din spatele evenimentului istoric – e admirabil surprinsa de autoare, care nu reconstruieste propriu-zis un timp, ci construieste o lume exotica si fictionala."
30 aprilie 2010, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Philippa Gregory, o remarcabila prozatoare contemporana, a gasit formula fericita ce imbina suflul epic pentru pasionatii de saga intinse pe sute de pagini si sclipirile ce iau ochii marelui public: un sir de romane reconstituie stralucit domnia lui Henric al VIII-lea, ramas in constiinta prin cinci sotii, prin divortul ce a dus la separatia de Biserica romano-catolica si la intemeierea celei anglicane, obsesia fiului care sa duca dinastia mai departe si suprema ironie ca fiica repudiata, Elisabeta I, a facut din tara un imperiu si din domnie o virsta de aur. Si ce spectacol ofera succesiunea iubirilor si a casatoriilor! Cele doua surori se deosebesc precum umbra si arsita: Mary cea blonda si blinda pare inocenta, supusa, cei din familie o cred chiar prostuta, Anne cea bruna, de o inteligenta sclipitoare si o cultura pe masura, este o personalitate puternica, ambitioasa si trufasa. Asadar doua firi opuse, una angelica si alta diabolica, cu moduri opuse de a-si croi soarta. Mary gaseste cai discrete sa se departeze de rege, crescindu-si copiii departe de viesparul curtii, pe cind Anne vrea sa domine tot: curtea si propriul neam, regatul si pe rege insusi."
29 septembrie 2008, Cotidianul - Alina Purcaru
"Suspansul cu care e gradata fiecare scena, tumultul psihologic si finetea din jocul replicilor transforma insa fresca istorica intr-o poveste alerta despre incercari si alegeri-limita, una dintre rarele povesti care, la sfirsit, iti lasa regretul ca s-a terminat."
16 octombrie 2008, Cultura - Cornelia Maria Savu
"Remarcabila panorama a epocii care precede anii gloriosi ai domniei Elisabetei I, triumf prin vreme al napastuitei regine Anne, romanul Philippei Gregory e si un recurs la pildele istoriei, la ciclicitatea ei, asa cum o vedea Gianbattista Vico - corsi e ricorsi."
Kirkus Reviews
"Surorile Boleyn este povestea fascinanta a unei familii renascentiste hotarite sa urce cit mai sus cu putinta in ochii si favorurile curtii lui Henric al VIII-lea, oricare ar fi pretul pe care l-ar avea de platit.” 

Opinia cititorilor