TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Moştenirea Boleyn

Philippa Gregory
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Inscriindu‑se in ciclul romanelor care au drept subiect epoca dinastiei Tudor, Mostenirea Boleyn (2006) evoca admirabil atmosfera de teroare si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1508-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Inscriindu‑se in ciclul romanelor care au drept subiect epoca dinastiei Tudor, Mostenirea Boleyn (2006) evoca admirabil atmosfera de teroare si nesiguranta ce domneste la curtea Angliei in ultimii ani de cirmuire ai regelui Henric al VIII‑lea, vazuta din perspectiva a trei femei extrem de diferite, ale caror destine sint legate intre ele prin mostenirea cumplita lasata in urma de Anne Boleyn: regina Anne de Cleves, Katherine Howard, domnisoara ei de companie si apoi succesoarea ei la tronul Angliei, si Jane Boleyn, femeia care si‑a trimis sotul si cumnata la esafod prin marturia ei mincinoasa si care devine unealta distrugerii acestor doua regine efemere. Philippa Gregory incearca sa restabileasca adevarul istoric si sa ofere cititorului un portret cit mai apropiat de realitate al acestor trei femei nedreptatite vreme indelungata de sursele istorice, sur­prinzind cu o subtilitate uimitoare gindurile, temerile, ambitiile si eforturile lor de‑a supravietui intr‑o lume primejdioasa, sfisiata de intrigi complicate si condusa de un rege tiranic, suspicios si razbunator, care dispune dupa bunul sau plac de vietile supusilor si se crede egalul lui Dumnezeu. Alternind cu maiestrie perspectivele narative si mizind pe naratiunea la persoana intii, Philippa Gregory creeaza personaje credibile, oferind cititorului o perspectiva inedita si incitanta asupra evenimentelor istorice. 

Philippa Gregory este autoarea romanului Surorile Boleyn, ecranizat de studiourile Miramax, intr‑o productie ce ii are drept protagonisti pe Scarlett Johansson, Natalie Portman si Eric Bana. 

Autor: Philippa Gregory
Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: The Boleyn Inheritance
Pagini: 512
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
roman istoric, Anglia victoriană, Henric al VIII-lea, Anne Boleyn, Anne de Cleves, Jane Boleyn, intrigi, răzbunare, iubire
  • Philippa Gregory - Autor
    Philippa Gregory, una dintre cele mai renumite scriitoare britanice contemporane de ficţiune istorică, s-a născut în Kenya în 1954. A studiat la Universitatea din Sussex, unde a obţinut o diplomă de licenţă în Istorie. Ulterior a devenit doctor în Filologie la Universitatea din Edinburgh, cu o lucrare despre literatura secolului al XVIII-lea. A lucrat o vreme ca jurnalist şi producător la BBC, însă pasiunea pentru istorie şi...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

30 aprilie 2010, Ziarul de duminică - Elisabeta Lasconi
"Mostenirea Boleynse compune aproape muzical din alternanta a trei voci feminine: Anne de Cleves – a treia sotie a lui Henric al VIII-lea, Katherine Howard (cea de-a patra sotie) – si Jane, cumnata surorilor Boleyn prin casatoria cu fratele lor, George. (…) Regele se afla aproape de amurg, cei din jur inteleg ca au creat un monstru care nu se mai teme de nimic, avind puterea absoluta. Dar nu stapineste boala ce il macina, nici declinul trupului, nici timpul care trece stergindu-i farmecul si barbatia. O lume se invirte in jurul lui, iar autoarea poseda stiinta rara de a o reinvia, prin personaje memorabile, pe masura figurilor faimoase ale istoriei, cu secretele biografiilor si timbrul unic al vocii fiecaruia. O mare indrazneala isi asuma Philippa Gregory: sa scrie splendid despre o domnie plina de stralucire si violenta amintind de tragediile marelui Will! Romanul ultimului secol etaleaza demonstrativ sau ascunde abil arhetipuri si simboluri, iar epica lasa in obscuritate scenarii mitice nebanuite. Nevazuta, inima fictiunii pulseaza si ii vorbeste spiritului nostru intr-o alta limba, secreta, pastrata de inconstient, al carui cod il recunoaste tacit. O buna parte din marea literatura se intoarce la mitologia greaca, alta parte revine la traditia biblica, recent sint exploatate alte mitologii, exotice. La ce rezultate ar conduce lectura fictiunii din ultimul secol intr-o asemenea perspectiva? Un inventar sau dictionar al simbolurilor… poate extravagant, dar cit de interesant! intre toate simbolurile, cel al paradisului si al cuplului primordial, traverseaza epoci si culturi. Si chiar daca de la un scriitor la altul, se schimba ca infatisare si valoare, persistenta lui in proza secolului XX si a secolului XXI are de ce sa ne socheze si sa ne tulbure."
Yorkshire, 2006 - Philippa Gregory
"Am scris acest roman din trei perspective in incercarea de a aduce la viata trei tinere femei foarte diferite si eforturile lor de-a supravietui acelor vremuri primejdioase. Mostenirea Boleyn este romanul meu preferat, nu numai pentru ca e cel mai recent, ci pentru ca il gasesc plin de viata si de culoare. Sper ca si cititorii sa-l gaseasca la fel.” 
Kirkus Reviews
"Cunostintele sale despre epoca si maiestria sa in arta romanului ii permit Philippei Gregory sa priveasca aceasta poveste macabra prin ochii a trei femei: vicleana si experimentata Jane Boleyn, naiva si sensibila Anne de Cleves si tinara Kitty Howard cea lacoma si prostuta. Relatarile lor la persoana intii sint convingatoare si uluitor de edificatoare. Philippa Gregory ofera cititorilor pagini magnifice de istorie turnate intr-o forma extrem de digerabila.” 
Sunday Express
"Pilippa Gregory este in mod incontestabil o maestra a romanului istoric... Ar fi greu sa faci istoria mai amuzanta, mai vie, mai incitanta: personajele sale prind intr-adevar viata. Scriitoarea tese o poveste credibila, plina de suspans si ingeniozitate, care iti taie pur si simplu respiratia. Evocind culorile, privelistile si sunetele de la curtea lui Henric al VIII-lea, Mostenirea Boleyn reuseste cu succes sa transporte cititorul in acea epoca.” 

Opinia cititorilor