TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Umilirea

Philip Roth
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Un actor ale carui performante artistice, odata inegalabile, au inceput sa-si piarda din stralucire incearca sa-si recapete fortele si tineretea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1758-6
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un actor ale carui performante artistice, odata inegalabile, au inceput sa-si piarda din stralucire incearca sa-si recapete fortele si tineretea sufleteasca in bratele unei femei – acesta este subiectul noului roman al lui Philip Roth, Umilirea, o tragedie pur cehoviana.

Autor: Philip Roth
Traducător: Ana-Maria Lişman
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: The Humbling
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, actor, criză, forţă, tinereţe, iubire, tragedie
  • Philip Roth Philip Roth - Autor
    In anul 1997, Philip Roth a primit Premiul Pulitzer pentru Pastorala americana. In 1998 i‑a fost decernata, la Casa Alba, National Medal of Arts, iar in 2002, Gold Medal in Fiction, cea mai inalta distinctie a Academiei Americane, conferita anterior, printre altii,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

ianuarie 2011, Dilemateca - Gabriela Glăvan
"Cel mai recent roamn al lui Philip Roth, Umilirea, reia citeva dintre temele deja clasice ale scriitorului, precum batrinetea si neputinta, insa intr-o dimensiune diferita si mai putin cizelata in raport cu scrierile sale anterioare. Disproportia dintre evenimente si semnificatiile lor e atenuata, pe tot parcursul cartii, de senzatia paralizanta ca, de fapt, singura drama reala alui Simon Axler e deopotriva comuna si innebunitoare: se vede imbatrinind. Constient de faptul ca fiecare zi e un pariu pierdut cu sine, tot ce poate face e sa-i dea dreptate lui Cehov – cineva tot va trage cu arma in ultimul act."
25 iunie 2011, Suplimentul de cultură, nr. 320 - Florin Irimia
"Singurul defect al Umilirii este scurtimea ei. Romanul este mai degraba o nuvela, desi nu se doreste a fi una. Sau, daca vreti, e ca o masina buna, cu motor puternic (…) la volanul ei te simti bine, dar senzatia de nefinisat, de incomplet persista. Prin Umilirea si Nemesis, Roth invirte din nou cutitul in rana provocata de constientizarea desertaciunii existentei umane, a faptului ca orice cucerire, progres sau izbinda nu inseamna nimic altceva decit anticiparea viitoarei caderi."
11 ianuarie 2011, Adevărul literar şi artistic - Marius Chivu
"Exista multe corespondente intre Umilirea (2009) si Fantoma iese din scena(2007), miniromane despre batrinetea a doi barbati artisti odata de succes. Daca scriitorul Nathan Zuckerman se retrage (incontinent si impotent) din literatura si din viata de oras, asteptindu-si moartea, pentru ca apoi sa intilneasca o scriitoare casatorita, pentru care face o pasiune revigoranta; actorul iesit din mina Simon Axler se retrage si el la tara (dupa un stagiu intr-o clinica psihiatrica unde si-a tratat tentatiile suicidare), pentru ca apoi sa inceapa o idila cu o lesbiana. Ambii barbati septuagenari si bolnavi au iluzia intineririi, a posibilitatii reluarii vietii linga doua femei mult mai tinere, dar inaccesibile. [...] Daca altadata Roth construia migalos angoasele si perplexitatile existentiale ale personajelor, de data aceasta prozatorul ia totul de-a gata formulat si ne pune semnificatiile sub ochi cu oarecare graba. Cu toate acestea, romanul are locul lui in designul rothian narativ al batrinetii ca implacabila anticamera a mortii."
The Telegraph
"Umilirea este un roman grav, un roman al continuitatii, al drumului catre sfirsit si, in definitiv, al sfirsitului. Un roman bine scris, o voce ferma ce-si merita locul in canonul lui Roth.” 
Bookmarks Magazine
 "Ce se intimpla cind un barbat isi pierde orice urma de legatura cu umanitatea? Iata o intrebare la care, cu ajutorul celebrilor sai predecesori – Shakespeare, Cehov si Shaw -, Philip Roth gaseste un raspuns prin ultimul sau roman, Umilirea.” 
The Economist
"Umilirea ne arata cum darul unui povestitor prodigios, Philip Roth, ajunge sa fie depasit de daruri la fel de prodigioase – simtaminte precum furia si indignarea. Prin ele, romanul isi sustine perspectiva asupra trecerii nemiloase a timpului.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus