TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Operațiunea Shylock

Philip Roth
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul Operatiunea Shylock, „confesiunea lui Philip Roth”, are ca protagonist un scriitor care se intimpla sa se numeasca Philip Roth si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0715-0
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul Operatiunea Shylock, „confesiunea lui Philip Roth”, are ca protagonist un scriitor care se intimpla sa se numeasca Philip Roth si care, dupa ce isi revine dupa o cadere nervoasa, descopera ca altcineva i-­a furat identitatea si se foloseste cu succes de ea in Israel. Confruntarea dintre cei doi Philip Roth formeaza intriga romanului, care se ramifica ulterior, implicindu-­i pe amindoi in politica Israelului si in dezbaterile privind viitorul evreilor si examinind, totodata, problema identitatii, a dublului si a consecintelor neprevazute ale artei.

Autor: Philip Roth
Traducător: Anca Dan
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Operation Shylock. A Confession
Pagini: 544
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, confesiune, scriitor, identitate furată, Israel, intrigă, politică, iudaism, artă
  • Philip Roth Philip Roth - Autor
    In anul 1997, Philip Roth a primit Premiul Pulitzer pentru Pastorala americana. In 1998 i‑a fost decernata, la Casa Alba, National Medal of Arts, iar in 2002, Gold Medal in Fiction, cea mai inalta distinctie a Academiei Americane, conferita anterior, printre altii,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

26 oct. 2009, bookblog.ro - Cristi Sîrb
"Operatiunea Shylock, desi puternic politizata, este cartea placerii de a citi, iar regele neincoronat (mai degraba incornorat) al acestei placeri solitare mi-a fost, in trecutul recent, Philip Roth. Se poate sa nu simtiti neaparat nevoia de a va reintoarce la ea, cit de curind, pentru o a doua lectura, dar veti recunoaste ca se achita onorabil de rostul ei primordial: acela de a oferi rafinata placere estetica si incintare imediata, fara a cadea, totusi, in pacatele facile ale creatiilor de pur consum. Captivante inserturi documentariste, fragmente de scrisori si jurnale, programe politice, extrase ample din istoria Israelului si cea a tribulatiilor evreilor prin lume, nedisimulate elemente de fictiune, alternanta real-imaginar, stilul metalic-chirurgical specific acestui autor, toate bine tonifiate de umorul rothian, cind fin, cind acid-brutal, insa omniprezent si omnipotent."
10-16 aprilie 2008, Dilema Veche - Radu Cosaşu
"Un Philip Roth innebunit de el insusi, de secolul sau in care serviciile secrete vor sa decida pina si secretele inspiratiei, un roman in care literatura e spionata mai ceva decit la orice John Le Carre si a carui lovitura de teatru este aceea ca, in cinci sute si ceva de pagini, scriitorului i se implineste cea mai inteleapta ruga: «Ingaduie, Doamne, sa nu scriu nimic de prisos!». Un Philip Roth de zile mari."
The Nation
"Operatiunea Shylock este un stralucit roman de idei... In el Roth si-a exploatat mai bine ca niciodata geniul literar.” 
The Boston Globe
"Nimeni nu egaleaza geniul comic al lui Roth ori amploarea imperativului sau moral.” 
Observer
"Operatiunea Shylock, un roman subtil, comic si nervos, nu este o simpla antologie a subiectelor favorite ale romancierului, ci o enciclopedie cuprinzatoare... Din miinile pricepute ale lui Roth nimic nu iese mai bine ca excesul.” 

Opinia cititorilor