TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Indignare

Philip Roth
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Roth scrie o poveste despre impulsurile rebele ale adolescentei, cind (dupa cum spune chiar unul dintre personaje) deciziile cele mai banale pot avea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1365-6
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Roth scrie o poveste despre impulsurile rebele ale adolescentei, cind (dupa cum spune chiar unul dintre personaje) deciziile cele mai banale pot avea consecinte dintre cele mai disproportionate. Este si vina epocii istorice in care evolueaza personajul principal, tinarul Marcus Messner, fiul unui macelar kosher din Newark: anii razboiului din Coreea, razboi in care mor zeci de mii de tineri americani. Din pricina unor certuri cu tatal sau, Marcus isi cauta un refugiu cit mai indepartat de casa si astfel ajunge student la conservatorul colegiu din Winesburg, Ohio, unde se confrunta cu tentatiile si conflictele specifice virstei sale. Pe parcurs, cum indignarea si revolta lui sporesc, Marcus ajunge sa fie amenintat cu exmatricularea – ceea ce ar insemna automat recrutarea in armata si expedierea pe front, la o moarte aproape sigura. 

Philip Roth este singurul scriitor in viata a carui opera va fi publicata intr-o editie completa si definitiva de Library of America. Ultimul dintre cele opt volume este prevazut sa apara in 2013.

Autor: Philip Roth
Traducător: Radu Pavel Gheo
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: Indignation
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, adolescenţă, război, student conservator, refugiu, dramă, revoltă, indignare
 • Radu Pavel Gheo
  Traducător
  Philip Roth Philip Roth - Autor
  In anul 1997, Philip Roth a primit Premiul Pulitzer pentru Pastorala americana. In 1998 i‑a fost decernata, la Casa Alba, National Medal of Arts, iar in 2002, Gold Medal in Fiction, cea mai inalta distinctie a Academiei Americane, conferita anterior, printre altii,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Philip Roth
  Autor
  Radu Pavel Gheo Radu Pavel Gheo - Traducător
  Radu Pavel Gheo a primit in 2011 premiul national de proza „Ziarul de Iasi”, premiul Uniunii Scriitorilor din Romania, filiala Timisoara, si titlul „Romanul anului”, acordat de revista Tiuk!, pentru romanul Noapte buna, copii!, aparut in 2010 la...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2009, Dilemateca - Marius Chivu
"Cea mai teribila imagine a vietii de dincolo de moarte, in romanul Indignare de Philip Roth: „Oare asta sa fie rostul eternitatii: sa-ti bati capul cu tot felul de fleacuri traite de-a lungul vietii? Cind eram in viata, nu stiam decit ceea ce era, iar dupa moarte ceea ce s-a dovedit a fi ceea ce a fost. Cum nu eram credincios, presupuneam ca in viata de dupa moarte nu exista ceas, trup, creier, suflet, dumnezeu – ca nu exista nimic care sa aiaba forma ori substanta, ci doar descompunere si atita tot. De unde sa stiu ca nu numai n-o sa am parte de lipsa amintirilor, ci si ca prezenta amintirilor o sa insemne totul? Nu memoria este cea care dispare aici, cu timpul”."
nr. 26, iulie 2009, Noua literatură - Cristina Chevereşan
"Spre bucuria fanilor care asteapta nerabdatori orice aparitie «marca» Philip Roth, Indignare este tradusa in romana la doar citeva luni de la publicarea in Statele Unite. In-dig-na-re: cuvint emblematic, raspicat articulat, ca o sentinta. Sentimentul guverneaza viata adolescentului Marcus Messner; acumularea de revolte si de fristrari ii pune capat. Noul roman nu ocoleste nici un subiect predilect al scriitorului, oferind un exemplu in plus de concizie, de elocventa, de stil specific."
26 septembrie-2 octombrie, Suplimentul de cultură - Florin Irimia
"Exista viata dupa moarte? Nu stim. Exista cu siguranta amagirea noastra c-ar putea fi. Iar inainte de a muri, in acele ultime clipe cind esti deja inconstient de la atita morfina ce ti-a fost bagata in vene, fara insa ca acest lucru sa-ti incapaciteze si procesele mentale, exista multa tristete, multe amintiri (“memoria ce mediteaza eoni in sir la ea insasi”), multa singuratate si nesiguranta. In schimb, nu exista revelatii, impacare cu sine si cu ceilalti, fericire, sentimentul acela ca totul va fi bine pentru eternitate. Cel putin asa se prezinta lucrurile in cazul lui Messner, cel putin asa vrea Roth sa scrie, iar ceea ce scrie e un roman cinic, dur, iconoclast, persiflant, bulversant, amar, o noua reconstituire a vechilor ani cincizeci, din perspectiva unui neiertator martor al vremurilor."
The Boston Globe
"Nimeni nu egaleaza geniul comic al lui Roth ori amploarea imperativului sau moral.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus