TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Complotul impotriva Americii (Ediţia 2006)

Philip Roth
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Philip Roth imagineaza un scenariu infricosator care ar fi schimbat complet istoria lumii in cea de-a doua jumatate a secolului XX. In 1940, faimosul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0180-6
Dimensiuni: 15x22,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Philip Roth imagineaza un scenariu infricosator care ar fi schimbat complet istoria lumii in cea de-a doua jumatate a secolului XX. In 1940, faimosul aviator Charles A. Lindbergh il invinge in campania prezidentiala pe Franklin Delano Roosevelt cu o majoritate zdrobitoare de voturi. Evreii din America sint ingroziti: intr-un comunicat radiofonic, Lindbergh i-a acuzat ca au impins America intr-un razboi inutil cu Germania nazista. Odata ajuns presedinte, Lindbergh negociaza un acord cu Hitler, acceptind deschis politica virulent antisemita a acestuia. Pentru un milion de familii din Statele Unite, inclusiv cea a naratorului, cosmarul incepuse.

Autor: Philip Roth
Traducător: Fraga Cusin
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: The Plot Against America
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, beletristică, ficţiune istorică, război, societate, controversă
  • Philip Roth Philip Roth - Autor
    In anul 1997, Philip Roth a primit Premiul Pulitzer pentru Pastorala americana. In 1998 i‑a fost decernata, la Casa Alba, National Medal of Arts, iar in 2002, Gold Medal in Fiction, cea mai inalta distinctie a Academiei Americane, conferita anterior, printre altii,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2006, The One - Ioana Chira
"In Complotul impotriva Americii, Roth pare sa abandoneze adevarul istoric. Isi imagineaza ca Charles Lindbergh, faimosul aviator, il invinge in alegerile din 1940 pe Roosevelt. Ajuns presedinte, Lindbergh accepta politica antisemita a lui Hitler. O rasturnare finala de situatie indreapta insa romanul pe alt drum."
27 noiembrie 2006, Săptămâna financiară - Horia Gârbea
"Romanul combina o minutioasa reconstituire istorica, o semnificativa parte autobiografica, rememorind copilaria autorului prin cea a lui Phil Roth, copil evreu in anii 1940, si o viziune prospectiva, ipotetica in stare sa fascineze si sa infioare: o posibila America nazista. Este o carte controversata in America, dar care poarta pecetea talentului si experientei de romancier ale lui Philip Roth. In realitate, asa cum stim, Charles Lindbergh nu a invins impotriva lui Roosevelt si, desi dupa luarile sale de pozitie contra interventiei SUA nu a mai fost admis in armata americana, a executat multe misiuni aeriene civile pentru tara sa dupa atacul de la Pearl Harbour. A murit ca bun american, in 1974, dupa ce primise premiul Pulitzer pentru o carte de memorii. Dar asta nu face romanul lui Philip Roth mai putin incitant pentru cititorul contemporan."
18 august 2006, Dilema Veche - Radu Cosaşu
"Fara teama de cuvinte mari, cu bucuria de a le folosi in greutatea lor din ce in ce mai uitata: tot ce am citit mai covirsitor si mai istovitor de frumos in aceasta vara a fost romanul lui Philip Roth, Complotul impotriva Americii."
Booklist
"Acest splendid roman este, in acelasi timp, actual prin subiectul pe care il trateaza si etern prin morala.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus