TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Viaţa mea clandestină

Peter Carey
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Peter Carey este unul din cei doi scriitori (alături de J. M. Coetzee) care au obţinut Man Booker Prize de două ori. De asemenea, a primit patru...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-366-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Peter Carey este unul din cei doi scriitori (alături de J. M. Coetzee) care au obţinut Man Booker Prize de două ori. De asemenea, a primit patru Miles Franklin Awards. Viaţa mea clandestină e o evocare fascinantă şi inteligentă a Americii de la finele anilor '60, dublată de o poveste de iubire - cea dintre un băieţel tânjind după părinţii lui absenţi şi o tânără al cărei sentiment neaşteptat pentru el îi schimbă complet viaţa.

Che e un puşti de şapte ani care a crescut alături de bunica lui aristocrată într-un apartament din Upper East Side, iar Dial, o frumoasă hipiotă pasionată de literatură, cu idealuri progresiste. Când aceasta intră în viaţa celor doi, lucrurile iau o întorsătură nebănuită, care-l proiectează pe micul Che într-o lume total nouă. Având iniţial un simplu rol de intermediere între Che şi adevărata lui mamă, Dial se va converti, treptat, în figura maternă înde-lung aşteptată de copil. Periplul lor include fuga de poliţie, camuflarea identităţii reale a lui Che, întâlnirea cu mai multe comunităţi hipiote, pe fundalul unei Americi tulburi, cea a anilor '60. La sfârşitul unui montagne-russe de întâmplări care contaminează cititorul cu suspansul lor, rămâne întrebarea: va reuşi Che să-şi regăsească familia legitimă sau, dimpotrivă, va alege clandestinitatea, care i-a oferit şansa să trăiască pe viu ceea ce alţii află numai din cărţi?

Autor: Peter Carey
Traducător: Vali Florescu
Data apariției: 2010
Titlu original: His Illegal Self
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură australiană, literatură contemporană, hippie, matern, iubire, poliție, pericol, suspans, Man Booker Prize, clandestinitate
  • Peter Carey - Autor
    Scriitorul Peter Carey s-a născut la Bacchus Marsh, Victoria, în Australia, în 1943. Îşi face studiile ştiinţifice la Monash University, apoi lucrează în publicitate. Debutează cu două volume de povestiri: War Crimes (1979) şi The Fat Man in History (1980). Urmează apoi o serie de romane: Bliss (1981, distins cu Australian National Book Council Award), Illywhacker (1985, nominalizat la Booker Prize şi la World Fantasy Award for...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

„Un roman dens şi captivant, ce poate fi savurat atât pentru frumuseţea prozei şi pertinenţa temelor sale, cât şi pentru modul desăvârşit în care autorul ştie să orchestreze emoţiile.“ (Sunday Telegraph)
„Citind acest roman ai sentimentul că priveşti chiar inima omului şi lumea însăşi prin sticla deformatoare, dar exactă a unei lupe – una pe care o poartă în buzunarul lui un băiat de şapte ani... Splendidele sale fire narative tensionate, agitate, întunecate, maiestuoase sunt însufleţite de o scriitură ludică şi de o profundă conştiinţă comică... Asemeni celorlalte cărţi ale lui Carey, Viaţa mea clandestină e o aventură a sufletului modern." (New York Review of Books)
„Carey s-a dovedit încă o dată un adevărat maestru al perspectivei. O carte viscerală şi superb scrisă. Romanul evocă o vârstă a Americii când lumea era dispusă să rişte totul pentru o cauză, pentru visul de a trăi într-o lume mai bună.“ (San Francisco Chronicle)

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus