TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Eram singur şi fericit

Pawel Huelle
Eram singur si fericit cuprinde o suita de opt povestiri care au ca martor un baietel din Gdansk, devenit apoi adolescent si tinar. Prin ochii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-4358-5
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Eram singur şi fericit

MAI MULTE DESPRE CARTE

Eram singur si fericit cuprinde o suita de opt povestiri care au ca martor un baietel din Gdansk, devenit apoi adolescent si tinar. Prin ochii lui, antipatiile politice ale parintilor se coloreaza fantast, iar bizareriile unor personaje excentrice sint intimpinate deopotriva cu mirare si stapinire de sine. Istorisirea se condimenteaza cu faptul neasteptat, intr-un volum de un rafinament al expunerii valorificind metaforic firescul ori absurdul unor intimplari in stare sa amprenteze viata. Capabil sa sustina mai multe tipuri de lectura – o istorie a cresterii si maturizarii, o povestire despre Polonia ultimilor 50 de ani, o tesatura filosofic-ingenua –, volumul Eram singur si fericit ofera cititorilor varietate, arta a povestirii si bucuria dezvaluirii de mistere acolo unde o privire de suprafata ar distinge numai rutina.

Autor: Pawel Huelle
Fotograf: Radoslawa Janowska-Lascăr
Traducător: Mihaela Cornelia Fiscutean
Data apariției: 2014
Editura: Polirom
Titlu original: Byłem samotny i szczęśliwy
Pagini: 208
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură poloneză, beletristică, copilărie, Gdansk, maturizare, mister
  • Pawel Huelle - Autor
    Pawel Huelle (n. 1957) este scriitor, editorialist la Gazeta Wyborcza si membru al PEN Club. Cartile sale se bazeaza pe elemente autobiografice si aduc un omagiu orasului sau natal, Gdansk. A scris nuvele („Stories for a Time of Relocation”; „Opowiadania na czas przeprowaszki” [„Moving House and Other Stories”]; „First Love and Other Stories”), doua romane („Weiser Davidek” [„Who Was David Weiser?”], Premiul Koscieliski, „Hans Castorp w Sopocie....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Pawel Huelle
"In ultima vreme, oricine se apuca de scris isi vede cartea ca pe un scenariu si uneori lucrurile se dezechilibreaza. Literatura frumoasa ofera placerea spunerii unei povesti. Ea nu trebuie scrisa repezit, rupta in farime. Are nevoie de timp.”   
The Guardian
"Pawel Huelle are un stil atit de dinamic, de prietenos, incit abia daca observi greutatea simbolica a intimplarilor ce sustin fiecare poveste.” 

Opinia cititorilor