logo
TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist

Manuscrisul găsit la Accra

Paulo Coelho
Colecții/Serii: Seria de autor Paulo Coelho
Un manuscris de demult cuprinde secretul vieţii noastre.Trăieşte clipa pentru a-ţi păstra sufletul viu! 14 iulie 1099. În ajunul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-523-4
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un manuscris de demult cuprinde secretul vieţii noastre.
Trăieşte clipa pentru a-ţi păstra sufletul viu!

14 iulie 1099. În ajunul bătăliei pentru Ierusalim, cruciaţii aşteaptă, dincolo de ziduri, zorile, când va începe asaltul. Locuitorii din Oraşul Sfânt – creştini, evrei şi musulmani – se adună spre a-l asculta pe grecul înţelept căruia îi zic Coptul. El nu le spune nimic despre bătălia iminentă, ci le vorbeşte despre învăţămintele desprinse din viaţa de toate zilele, din provocările şi greutăţile pe care fiecare trebuie să le înfrunte, despre credinţă şi puterea de a transforma înfrângerile în începuturi de drum. Adevărata înţelepciune provine din iubire, din clipele de suferinţă prin care trecem, dar şi din cele de glorie, din îngemănarea perpetuă a vieţii cu moartea.

Manuscrisul găsit la Accra ne invită să medităm la cât de important este să-ţi trăieşti prezentul şi la principiile şi valorile umane. Fără ele, nimeni nu poate merge mai departe. Însemnate pe un papirus, ascunse într-o peşteră din deşertul egiptean, spusele înţeleptului grec ajung astfel până la noi. La întrebările despre dragoste, pierdere, înfrângere, singurătate, teamă, loialitate, sex, viitor, calea de urmat, el dă răspunsuri la fel de adevărate şi după o mie de ani.

Autor: Paulo Coelho
Traducător: Micaela Ghiţescu
Data apariției: 2012
Titlu original: Manuscriso encontrado em Accra
Pagini: 192
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură, proză, roman, ficţiune istorică, meditaţie, Orient, adevăr, descoperire, înţelepciune antică
  • Paulo Coelho Paulo Coelho - Autor
    Paulo Coelho s-a născut la Rio de Janeiro în 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cărţile sale traduse în 80 de limbi şi editate în peste 200 de ţări atingând, până în prezent, vânzări de...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Mihaela Frank, ELLE România
„În Manuscrisul găsit la Accra, Coelho mizează pentru prima dată pe cartea realităţii. Sub pretextul transcrierii unui manuscris descoperit de un arheolog englez în Egipt, scriitorul brazilian isi duce cititorii în Ierusalim, in ajunul invaziei armatei cruciaţilor. E un moment de criză existenţială majoră, în care oraşul şi locuitorii săi îşi aşteaptă distrugerea. Ei bine, tocmai astfel de momente sunt cele în care apar întrebările cele mai profunde legate de valorile existenţei umane, întrebări pe care oamenii şi le pun de când lumea şi ale căror răspunsuri le uităm mereu. Locuitorii cetăţii învaţă, întrebare cu întrebare şi răspuns cu răspuns, să preţuiască viaţa cu tot ceea ce le oferă aceasta: «Vom vorbi, aşadar, despre viaţa noastră zilnică, despre greutăţile pe care am fost nevoiţi să le înfruntăm. Doar asta va avea căutare în viitor, pentru că nu cred că se vor schimba multe lucruri în următorii o mie de ani.» Chiar aşa: nu multe s-au schimbat de atunci, cel puţin nu în ceea ce priveşte valorile adevarăte ale vieţii, după cum veţi descoperi citind această carte." 
Epoca
„Manuscrisul găsit la Accra nu este o carte care să se citească pe nerăsuflate. Paginile trebuie parcurse pe îndelete, iar cartea – păstrată mereu aproape, căci îi va dezvălui de fiecare dată celui ce o deschide un nou înţeles." 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus