TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Luni de fiere

Pascal Bruckner
Colecții/Serii: Fiction Connection
Luni de fiere se numără printre cele mai faimoase romane ale secolului XX. Cartea tratează criza cuplului modern, sătul de monogamie. Oare este...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-9419-88-7
EAN-16: 9739419887
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Luni de fiere

MAI MULTE DESPRE CARTE

Luni de fiere se numără printre cele mai faimoase romane ale secolului XX. Cartea tratează criza cuplului modern, sătul de monogamie. Oare este bine să trăim în convenția de a fi împreună cu jumătatea până la capătul vieții, cu riscul de a ne distruge reciproc? Conținând idei revoluționare, cartea a marcat un șoc cultural, devenind un „must read" mai ales după ce s-a bucurat de ecranizarea lui Roman Polanski, la fel de celebră.

Autor: Pascal Bruckner
Traducător: Vasile Zincenco
Data apariției: 2001
Editura: Trei
Titlu original: Lunes de fiel
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, literatură contemporană, iubire, cuplu, criză, experimentare, modernitate
  • Pascal Bruckner Pascal Bruckner - Autor
    Pascal Bruckner, cunoscut romancier şi eseist francez, s-a născut la Paris în 1948. A fost profesor invitat al universităţii californiene Saint-Diego (1986–1995), profesor la Institutul de Studii politice din Paris (1990–1994), colaborator al...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Pascal Bruckner, interviu în Elle, ediția română
Să spui „cuplul modern este în criză" e aproape un pleonasm, pentru că tocmai criza este ceea ce-şi doreşte un cuplu în ziua de azi. Scopul unui cuplu nu mai este să reziste cât mai mult timp, bărbatul şi femeia vor să trăiască, să experimenteze cât mai mult, aşa că adesea ei preferă separarea, oricât de dureroasă ar fi aceasta, unei supravieţuiri monotone. Prin urmare, cuplul modern însuşi declanşează criza, pentru că nu mai doreşte, ca în cazul cuplului de ieri, să dăinuiască cât mai mult, orice s-ar întâmpla, la bine şi la rău. Cuplul de azi are nevoie de o anumită intensitate. Şi această nevoie duce uneori la dorinţa de a se separa atunci când intensitatea nu mai este mulţumitoare. Deci cuplul modern îşi iubeşte propria criză, lucru care îi explică fragilitatea.
Vasile Dem. Zamfirescu
Cu greu poate fi concepută o meditaţie mai tulburătoare, cu mijloace literare, despre dilemele cuplului contemporan şi dintotdeauna. Şi-a epuizat monogamia într-adevăr toate resursele, aşa cum pare a ne convinge Franz, unul dintre personajele principale ale cărţii? Şi dacă da, cu ce poate fi înlocuită? Depăşirea oricărei limite în apropierea sexuală contribuie la menţinerea sau la destrămarea iubirii? Poate ura să lege doi oameni mai puternic decât iubirea? Iată tot atâtea întrebări la care Luni de fiere de Pascal Bruckner te invită să reflectezi.
Pascal Bruckner, interviu în revista FHM
Cel mai interesant aspect al revoluţiei sexuale?… Există mai puţine tabuuri, suntem mai liberi, putem face dragoste cu cine dorim, desigur, dacă persoana respectivă o vrea… Deci, am câştigat mult timp de pe urma revoluţiei sexuale, e ceva agreabil, femeile au devenit mai libere, ăsta e un beneficiu imediat, însă mai sunt şi altele: e mai uşor să ai aventuri în Europa occidentală decât în Afganistan, de exemplu, sau în Pakistan.Libertatea are avantaje enorme.
Pascal Bruckner, interviu în revista Playboy, ediția română
Eu nu scriu romane erotice obişnuite, gen foarte exploatat astăzi. În cărţile mele, sexul serveşte întotdeauna la altceva, în general la explorarea de teritorii necunoscute sau la refuzul limitelor.

Opinia cititorilor