TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Muzeul inocenţei

Orhan Pamuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Premiul Nobel pentru Literatura 2006 Kemal o iubeste pe Füsun. Füsun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1754-8
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback
Alte volume:

MAI MULTE DESPRE CARTE

Premiul Nobel pentru Literatura 2006

Kemal o iubeste pe Füsun. Füsun il iubeste si ea pe Kemal, dar iubirea lor nu se poate implini. Lui Kemal nu-i ramine, prin urmare, decit sa o priveasca de departe pe Füsun, sa o viziteze de sarbatori, ca o ruda corecta ce este, si sa se inconjoare, pe furis, de lucruri ce i-au apartinut cindva. Asa se naste un induiosator muzeu al iubirii, umplut vreme de zece ani cu rujuri si cercei ai fetei, catei-bibelou, pahare de apa si servetele furate de la masa. Doar sufletul obiectelor ramine sa ii aminteasca barbatului de marea lui dragoste – ele, dar si povestea insasi, pentru scrierea careia in roman apare, indatoritor, un personaj numit (tot) Orhan Pamuk. Ca peste tot in romanele scriitorului turc, marile teme (iubire, traditie, destin) se desfasoara pe fundalul unei Turcii mereu in schimbare. Aici, revoltele anilor 1970 si modernizarea uluitoare a orasului Istanbul in acel deceniu alcatuiesc, la rindul lor, un muzeu aparte, in care se amesteca nume de strazi si de actori ai vremii, emisiuni la televizor si marci de bauturi de mult uitate.

Autor: Orhan Pamuk
Traducător: Luminiţa Munteanu
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: Masumiyet Muzesi
Pagini: 640
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatura turcă, Turcia, contemporaneitate, iubire, relatie, cuplu, tradiţie, interdicţie, obiecte, timp, suflet, poveste, destin, epoca, oras, revoluţie, schimbare, nostalgie, melancolie
  • Orhan Pamuk - Autor
    Orhan Pamuk este cîștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2006. Romanul Mă numesc Roșu a cîști­gat în anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. Opera sa a fost tradusă în peste patruzeci de limbi. În prezent, Orhan Pamuk trăiește în Istanbul.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Financial Times
"Orhan Pamuk a scris un roman de dragoste care poate fi oricind asezat alaturi de Lolita, Doamna Bovary si Anna Karenina.”
Sunday Telegraph
"Un roman al memoriei devoratoare, al dorintei si al singuratatii.”
New York Times
"Pamuk ia lumea pe care o cunoastem si ii da un plus de viata, o improspateaza. Asfel a ajuns unul dintre cei mai cititi scriitori pe si-i disputa Orientul si Occidentul.”

Opinia cititorilor