TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cartea neagră

Orhan Pamuk
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
  Galip, un avocat din Istanbul, descopera intr-o dimineata ca sotia lui a disparut si se convinge ca l-a parasit pentru primul ei sot,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-2255-9
EAN-16: 978973462255
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

 

Galip, un avocat din Istanbul, descopera intr-o dimineata ca sotia lui a disparut si se convinge ca l-a parasit pentru primul ei sot, Celal, un jurnalist de succes. Galip porneste in cautarea lui Celal, insa, bizar, jurnalistul a disparut si el. Pentru a da de urma celor doi, Galip se afunda tot mai mult in viata, scrierile si identitatea lui Celal. Descopera lucruri noi despre propriul trecut, al lui Celal si al sotiei sale, aflind de existenta unei grupari de admiratori fanatici ai lui Celal. Acesta din urma este cunoscut ca un iubitor de coduri si jocuri de cuvinte, iar cititorii cauta mesaje secrete in articolele sale. In fascinatia lui, Galip pare sa piarda tot mai mult notiunea propriei identitati, iar cititorul nu mai poate distinge clar intre amintirile lui Celal si inventiile lui Galip despre el. Cartea neagra abunda in intrigi detectiviste, istorisiri ezoterice si conspiratii radicale. Aproape orice obiect devine un indiciu sau o enigma ce se cere solutionata, de la fotografiile din ziare la imaginile de pe panourile publicitare.

Orhan Pamuk este laureatul Premiului Nobel pentru Literatura pe anul 2006

Autor: Orhan Pamuk
Traducător: Luminiţa Munteanu
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Kara kitap
Pagini: 512
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură turcă, literatură contemporană, roman, avocat, căsnicie, investigaţie, fanatism, cifru, secrete, conspiraţii, indicii, ezoterism
  • Orhan Pamuk - Autor
    Orhan Pamuk este cîștigătorul Premiului Nobel pentru Literatură în anul 2006. Romanul Mă numesc Roșu a cîști­gat în anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. Opera sa a fost tradusă în peste patruzeci de limbi. În prezent, Orhan Pamuk trăiește în Istanbul.
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

22 decembrie 2011, Observator cultural, nr. 606 - Dana Pîrvan-Jenaru
"Cartea neagra este unul dintre cele mai reusite romane ale lui Orhan Pamuk, caci mizele demonstrative ale cartii sint diluate in avalansa de povesti cu care autorul, ce devine o Seherezada postmoderna, isi vrajeste cititorii. La orice pagina deschizi cartea, gasesti povesti cu textura mitic-alegorica sau intertextuala despre viata, despre vise, despre viata noastra ca vis al altora. Despre iluziile din spatele iubirii, despre farmecul povestilor spuse sau ascultate, despre dublul pe care ni-l cream fiecare si care ne trage de mineca spre alte lumi, spre alte povesti, spre naluci pe care le privim in ochi. Despre povesti care se termina doar pentru a incepe altele, cu tilcuri ce asteapta sa fie dezlegate. Despre coincidente ori despre necontenita cautare a timpului pierdut."
Orhan Pamuk
"In Istanbul, civilizatia se dezvolta in mai multe straturi. Cartea neagra le uneste intr-un colaj plin de forta, iar unitatea lor vine din propria mea energie, din limbajul meu. Nu sint un purist, nu am vrut niciodata cu tot dinadinsul sa fim doar orientali sau doar occidentali, caci unicitatea vietii in Istanbul nu vine din originile ei occidentale sau orientale. In definitiv, cel mai important este ca aceste povesti, imagini si idei, toate diferite, sa poarte un dialog.” 
Jonathan Coe
"Textura alunecoasa, echivoca, a celui de-al doilea roman al lui Orhan Pamuk este o reflectare estetic-literara ingemanata cu imaginea unui Istanbul modern, locul unde se petrece actiunea Cartii negre. Romanul este o lume in care «totul imita totul, in care toate povestile si toti oamenii erau, rind pe rind, copia si originalul altor povesti si ale altor oameni si in care toate povestile se deschideau spre alte povesti».” 
The Nation
!In Cartea neagra, Orhan Pamuk da impresia ca viata are tot atitea sensuri, cite covoare sint intr-o moschee. Si, precum covoarele, adevarurile si povestile dintr-o carte arata deosebit unele de celelalte — vechi sau noi, viu colorate sau sterse. Dar, desi toate sint facute la fel, din acelasi material, doar citeva au puterea sa ne uimeasca.” 

Opinia cititorilor