TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Castelul din pădure

Norman Mailer
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Daca in Evanghelia dupa Fiul (1997; aparuta la Editura Polirom in 2006) Mailer prezentase Binele absolut, Castelul din padure este un raspuns perfect...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0740-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Daca in Evanghelia dupa Fiul (1997; aparuta la Editura Polirom in 2006) Mailer prezentase Binele absolut, Castelul din padure este un raspuns perfect simetric: Raul absolut, personificat de nimeni altul decit Adolf Hitler, este infatisat inca dinainte de a se fi nascut. Aceasta cronica mai putin obisnuita urmareste copilaria celui mai detestat personaj al secolului XX, incredintat inca din fasa lui Dieter, un diavol ucenic aflat sub directa indrumare a Maestrului Satan. Rod al unei relatii incestuoase, micul Adolf (pe numele de alint Adi) dezvolta de timpuriu o adevarata obsesie pentru materiile fecale, egalata doar de fascinatia pentru putere, cultul aproape religios al propriei personalitati si capacitatea de a domina orice persoana cu care intra in contact.

Autor: Norman Mailer
Traducător: Ioana Văcărescu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: The Castle in the Forest
Pagini: 536
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, ficţiune istorică, Hitler, copilărie, apicultură, incest, diavol, putere
  • Norman Mailer Norman Mailer - Autor
    Norman Mailer (1923-2007) s-a nascut in Long Branch, New Jersey. A studiat la universitati de elita, printre care Harvard si Sorbona. A luptat in Filipine in cel de-al Doilea Razboi Mondial, experienta reflectata in capodopera sa, romanul Cei goi si cei morti, publicat...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

17-23 noiembrie 2007, Suplimentul de cultură - Bogdan-Alexandru Stănescu
"Ultimul sau roman, Castelul din padure, care-l descrie pe Hitler ca pe un bebelus care face in mod constant pe el si este vizitat zilnic de Diavol, a stirnit protestele criticilor germani si evrei. O treaba obisnuita pentru Mailer, ba chiar o reactie necesara lui, ingredientul care-l tinea in viata. Norman Mailer a fost ultimul scriitor dintr-o traditie deschisa de Hemingway si Scott Fitzgerald. Cred ca de acum putem pune punct: a devenit oficial faptul ca literatura a intrat intr-un nou secol."
Publishers Weekly
"Castelul din padure este o incursiune in psihicul unei figuri demonice a istoriei, o cronica fictionala a copilariei si adolescentei lui Adolf Hitler. Desi viziunea lui Mailer asupra raului are o dimensiune religioasa si metafizica, radacina acestuia patrunde adinc in solul intunecat al ambitiilor ascunse si al dorintelor perverse. O descriere sumbra si incitanta a nasterii unui monstru.”   

Opinia cititorilor