TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Roquenval: cronica unui castel vechi

Nina Berberova
Cuvantul Rusia are pentru el un efect ciudat. Il transpune intr-o stare speciala, ii aduce in minte un tinut intesat de tei, o carare in diagonala de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-50-1630-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Roquenval: cronica unui castel vechi

MAI MULTE DESPRE CARTE

Cuvantul Rusia are pentru el un efect ciudat. Il transpune intr-o stare speciala, ii aduce in minte un tinut intesat de tei, o carare in diagonala de la o poarta veche la o terasa alba din fata unui conac. Si scoarta copacilor, placuta la atingere ca painea neagra. Dar Rusia reala ii e necunoscuta. Familia lui a emigrat cand el avea cativa ani. Amintirile lui sunt neclare, umbre ale unor tinuturi minunate care ii apar in gand de parca ar fi vise.

Intr-un castel vechi, pierdut undeva in Franta, un tanar intalneste o batrana contesa rusoaica si redescopera povestea Rusiei pierdute din inima lui.

Autor: Nina Berberova
Traducător: Margareta Şipoş
Data apariției: 2007
Editura: Humanitas
Titlu original: Roquenval. Hronika odnogo zamka
Pagini: 80
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, proză contemporană, Rusia, emigrant, rememorare, revelație, reîntoarcere
  • Nina Berberova Nina Berberova - Autor
    S-a nascut la Sankt Petersburg in 1901. In 1925 emigreaza in Franta si, de aici, in 1950, in Statele Unite. A fost profesoara de literatura rusa la Universitatea din Philadelphia, publicand in paralel articole de critica si istorie literara, povestiri, biografii....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Nina Berberova
"Cand am sosit eu pe lume totul era pus la punct. In jurul meu se etalau comori. N-aveai decat sa le culegi. Sunt libera sa traiesc unde si cum vreau, sa citesc, sa gandesc ce vreau, sa ascult pe cine vreau." 

Opinia cititorilor