TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Un bărbat intră în cameră

Nicole Krauss
Colecții/Serii: Raftul Denisei
Un bărbat intră în cameră, strălucitul roman de debut al autoarei bestsellerului Istoria iubirii, a fost desemnat de ziarul Los Angeles...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-689-423-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Un bărbat intră în cameră, strălucitul roman de debut al autoarei bestsellerului Istoria iubirii, a fost desemnat de ziarul Los Angeles Times „Cartea anului" în 2003. În 2010 revista The New Yorker a inclus-o pe Nicole Krauss printre cei mai buni 20 de scriitori americani sub 40 de ani. Romanele sale sunt traduse în peste 35 de limbi.

Samson Greene, un tânăr şi admirat profesor de la Columbia University, este găsit rătăcind în deşertul Nevada. Când soţia sa, Anna, soseşte la spitalul unde bărbatul este internat pentru a i se extirpa o tumoare cerebrală, descoperă că amintirile acestuia de după vârsta de doisprezece ani sunt iremediabil pierdute. Încă din primele clipe de luciditate, Samson va începe lupta cu trecutul şi, mai ales, cu un prezent în care nu se mai regăseşte. O meditaţie tulburătoare asupra pericolelor şi voluptăţilor uitării, a memoriei, istoriei personale şi a singurătăţii.

Autor: Nicole Krauss
Traducător: Dina Litzica
Data apariției: 2011
Titlu original: Man Walks into a Room
Pagini: 240
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
literatură americană, amnezie, pierderea memoriei, amintiri, iubire, singurătate, memorie, Columbia University
  • Nicole Krauss Nicole Krauss - Autor
    Nicole Krauss s-a născut în Brooklyn, în 1974. În 1992 este primită la Stanford University, unde obţine o diplomă de excelenţă în literatura engleză şi scrie poezie sub îndrumarea poetului Iosif Brodski. În 1993 debutează ca...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

„Acest debut extrem de intens şi de inteligent o propulsează pe Nicole Krauss în linia întâi a romancierilor americani.“ (Susan Sontag)
„Un prim roman superb scris şi provocator din punct de vedere intelectual. Nicole Krauss are talentul extraordinar de a surprinde inexprimabilul.“ (Chicago Tribune)
„O proză subtilă şi sofisticată, seducătoare prin cadenţele sale. Veţi savura fiecare pagină şi veţi aştepta cu nerăbdare următoarele cărţi ale acestei formidabile autoare.“ (The Washington Post Book World)
„Un roman vizionar, dar scris cu precizie, direct şi misterios, asemenea unuia semnat de Ian McEwan, dar mai auster.“ (Bookforum)

Opinia cititorilor