TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Şi a văzut asina pe înger

Nick Cave
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
„In proza gasesc o libertate pe care muzica nu mi-a oferit-o niciodata...” (Nick Cave) Si a vazut asina pe inger, romanul de debut al...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1746-3
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

„In proza gasesc o libertate pe care muzica nu mi-a oferit-o niciodata...” (Nick Cave)

Si a vazut asina pe inger, romanul de debut al lui Nick Cave, a fost inceput in Berlinul de Vest si publicat in 1989. Prelungire fireasca a lumii sumbre si violente pe care muzi­cianul a construit-o in cintecele sale, cartea imbina lirismul si grotescul pentru a spune povestea lui Euchrid Eucrow, vlastarul mut al unei mame betive si al unui tata dement, care, neiubit si neinteles de nimeni, isi petrece copilaria intr-un orasel fondat de membrii unei secte aparte si populat cu specimene bizare si sadice, cu aerul unor personaje dintr-un desen animat cosmaresc. Bintuit de viziuni angelice nebunesti si obsedat de cruzimea si carnalitatea naturii umane, Euchrid se vede in postura unui nou Mesia, chemat sa rascumpere valea din ghearele ipocriziei si ale brutalitatii, dar actiunile sale declanseaza o avalansa de atrocitati singeroase petrecute intr-un decor intunecat si straniu.

Autor: Nick Cave
Traducător: Alexandra Coliban-Petre
Data apariției: 2010
Editura: Polirom
Titlu original: And the Ass Saw the Angel
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură engleză, sumbru, violent, lirism, grotesc, alcoolism, demenţă, copilărie, sectă, bigotism, bizar, cruzime, Mesia, atrocităţi
  • Nick Cave Nick Cave - Autor
    Nick Cave (n. 1957), cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cintaret, compozitor si lider al formatiei Nick Cave and The Bad Seeds, este un artist polivalent, care s-a manifestat si ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor. S-a nascut in Warracknabeal, in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

septembrie 2010, Corso - Alina Purcaru
"Este debutul lui Cave, o carte vizionara, decadenta si stranie ca muzica pe care o face; un roman negru, despre soarta unui pusti crescut intr-o familie degenerata, care observa o lume apatica si decazuta. Din ea, salveaza imagini halucinante si decoruri apocaliptic-psihedelice in care isi implanteaza opiniile lui despre lume. Dure!"
noiembrie 2010, Dilemateca - Dragoş Zetu
"Si a vazut asina pe inger are meritul de a analiza felul in care un destin poate fi distrus inca de la nastere, ca urmare a lipsei dragostei, a abuzurilor parintilor si a traumelor din copilarie, iar mai apoi ca un rezultat firesc al influentei nefaste a societatii formaliste, intolerante si fariseice."
Adrian SCHIOP, 5 august 2010, in Romania libera
Adrian SCHIOP, 5 august 2010, in Romania liberaSi a vazut asina pe inger, romanul de debut din 1989, pune in scena acelasi univers apasator si gotic din muzica – mai mult decat atit, in Si a vazut asina pe inger cititorii vor avea surpriza sa descopere personaje din melodii migrand in roman, cum ar fi Crow Jane, un personaj dintr-unul din cele mai violente cintece ale lui (cu titlu omonim), inserat in roman ca femeia diavol care da nastere nefericitului personaj principal, Euchrid Crow. Romanul este intesat de referinte biblice, dar mesajul sau ambiguu este totusi unul antireligios, Ukolore, satul ploios si intunecat in care care creste eroul, este plin de bigoti dementi, apartinind unei secte stranii; credinta crestina pare a se hrani din aceeasi forta malefica misterioasa care planeaza asupra satului.
28 iulie 2010, Adevărul literar şi artistic - Ana Maria Onisei
"Frazele lui Cave sint la fel de hipnotice ca si cintecele sale. Ascund ceva miraculos, dar si ceva abject, aspru. Mai ascund si multa fragilitate. Au, insa, forta si magia condeiului unui zeu. Nu intimplator, literatura lui e populata de personaje care mai de care mai biblice, de suflete pe jumatate damnate, pe jumatate salvate. Cave scrie masculin, conturind portretele unor barbati blestemati sa traiasca in miezul unor universuri subiective, adesea imaginare, in care inoata toate scursurile societatii."
The Sydney Morning Herald
"Cind si-a scris prima carte, Nick Cave era dependent de heroina, slab ca un ogar si posedat de mania de a imbina stilul lui Faulkner cu atmosfera cartilor lui Flannery O’Connor, totul condimentat cu elemente din Vechiul Testament. Se spune ca, atunci cind nu-si permitea cerneala, folosea propriul singe…” 
5 august 2010, România liberă - Adrian Şchiop
"Si a vazut asina pe inger, romanul de debut din 1989, pune in scena acelasi univers apasator si gotic din muzica – mai mult decat atit, in Si a vazut asina pe inger cititorii vor avea surpriza sa descopere personaje din melodii migrand in roman, cum ar fi Crow Jane, un personaj dintr-unul din cele mai violente cintece ale lui (cu titlu omonim), inserat in roman ca femeia diavol care da nastere nefericitului personaj principal, Euchrid Crow. Romanul este intesat de referinte biblice, dar mesajul sau ambiguu este totusi unul antireligios, Ukolore, satul ploios si intunecat in care care creste eroul, este plin de bigoti dementi, apartinind unei secte stranii; credinta crestina pare a se hrani din aceeasi forta malefica misterioasa care planeaza asupra satului"
The Atlanta Journal
 "Un roman remarcabil si surprinzator... Poate una dintre cele mai bizare creatii literare de la Un veac de singuratate incoace.” 
Daily Telegraph
"Imaginati-va un hibrid rezultat din incrucisarea unui roman de Faulkner cu Whistle down the wind: rezultatul e povestit de un cintaret de blues drogat... Extrem de ambitios, un debut cum rar se intilneste.” 

Opinia cititorilor