TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Moartea lui Bunny Munro

Nick Cave
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, incearca sa faca fata...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1532-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Bunny Munro, un comis-voiajor de produse cosmetice, obsedat de sex si fascinat de pantalonii scurti aurii ai lui Kylie Minogue, incearca sa faca fata unei realitati in destramare. Dupa sinuciderea sotiei sale, eroul romanului isi ia fiul, un baietas care il idolatrizeaza, pornind impreuna cu el pe traseul sau comercial si, in acelasi timp, erotic, intr-o goana nebuneasca spre neant. Spectrul sotiei sale si imaginea unui diavol ce bintuie orasul il insotesc pe Bunny in calatoria sa tot mai bizara. Atmosfera fantastica, ironia si umorul negru, omniprezente in roman, fac din Moartea lui Bunny Munro o lectura captivanta si incitanta, ce poarta marca specifica a lui Nick Cave.

Editia in limba romana iese de sub tipar la doar doua saptamini de la lansarea editiei originale. Moartea lui Bunny Munro este al doilea roman al lui Nick Cave si a fost lansat in septembrie 2009.

Autor: Nick Cave
Traducător: Ciprian Şiulea
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: The Death of Bunny Munro
Pagini: 256
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură britanică, beletristică, comis-voiajor, sex, obsesie, Kylkie Minogue, paternitate, călatorie, neant, absurd, diavol, umor negru, ironie, fantastic
  • Nick Cave Nick Cave - Autor
    Nick Cave (n. 1957), cunoscut mai ales pentru activitatea sa de cintaret, compozitor si lider al formatiei Nick Cave and The Bad Seeds, este un artist polivalent, care s-a manifestat si ca prozator, autor de teatru, scenarist, pictor. S-a nascut in Warracknabeal, in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai, 2010, Dilemateca - Ştefania Mihalache
"Ma numar, bineinteles, printre fanii lui Nick Cave. Nu poti sa nu fii fascinat de raul dulceperfid, de progresia cu care acesta se insinueaza in tema muzicala arestind simturile pina la finalul apoteotic, cind si barierele constructiei estetice cad, lasind la iveala nimic altceva decit hidosenia absoluta, acea hidosenie pe care mintea umana o banuieste instinctiv, dar in jurul careia gindul nu indrazneste sa se coaguleze. Un pasionat de literatura nu poate decit sa frisoneze la gindul unei realizari de aceeasi factura in proza. Si ea apare sub numele Moartea lui Bunny Munro, roman semnat Nick Cave."
7-13 noiembrie 2009, Suplimentul de cultură - Florin Irimia
"Acest Cave e un entertainer desavirsit. Stie sa alterneze momentele, cind sa-ti dea un pic de umor, cind sa-ti puna un pic de grotesc, cind sa te oripileze si cind sa te emotioneze. Exista loc si de asa ceva, ma veti intreba, si pe buna dreptate, stiind ca avem de-a face cu un pervers notoriu, dominat de interminabile erectii? Exista, cum sa nu, acest ingredient care se cheama emotie si care se activeaza in noi cind sintem pusi fata in fata cu sucita conditie umana ce ne poarta metodic prin toata gama de stari posibile responsabile pentru fericirea si nefericirea noastra."
Rolling Stone
"E limpede ca Nick Cave va trai vesnic – si asta fiindca diavolul se teme de el.”   
Irvine Welsh
"Daca i-am pune pe Cormac McCarthy, Franz Kafka si Benny Hill sa stea impreuna pe litoral, intr-o casa de oaspeti din Brighton, rezultatul ar putea fi exact Bunny Munro. Este o lectura cuceritoare, in care se regasesc umanismul si fiorul de teroare ce constituie marca specifica a lui Nick Cave."
West Australian
"Acest roman alert, intretesut cu scene uimitoare si replici extravagante, reprezinta o lectura captivanta. Este o scriere de mare forta, cu un nivel al abominabilului comparabil cu cel din romanul lui Bret Easton Ellis American Psycho.”
Neil Labute
"Moartea lui Bunny Munro e mai mult decit o lectura superba. E, in acelasi timp, si o lectura sfisietoare. Cave isi scrie romanele asa cum isi scrie versurile melodiilor: cu eruptii de singe, pucioasa si fulgere. El reuseste sa ajunga la mintea si la inima cititorului si e in stare sa ii inmoaie genunchii.”  

Opinia cititorilor