TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Un bob de grâu

Ngũgĩ wa Thiong’o
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom. Actual
O poveste despre mituri, revoluţie şi dragoste în Africa secolului XX, spusă de un gigant al literaturii kenyene Considerat capodopera lui...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-5014-9
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

O poveste despre mituri, revoluţie şi dragoste în Africa secolului XX, spusă de un gigant al literaturii kenyene

Considerat capodopera lui Ngũgĩ wa Thiong’o, romanul Un bob de grîu urmăreşte destinele unui grup de săteni chiar înainte de proclamarea independenţei Kenyei faţă de Imperiul Britanic, în 1963, după revolta Mau Mau. În centrul poveştii se află Mugo, un om bântuit de un secret teribil. Personajele care-l înconjoară se află într-o strânsă legătură cu momentele importante prin care trece Kenya şi, după cum o arată numele lor, sunt purtătoarele unor simboluri cu o mare încărcătură istorică: bătrânul Warui (râul), care face legătura între marile etape din evoluţia poporului; Gikonyo (buricul), în care ceilalţi văd cordonul ombilical ce leagă generaţiile între ele, şi nevasta sa, Mumbi, numită astfel după mama simbolică a poporului gikuyu. Mugo însuşi poartă numele unuia dintre cei mai veneraţi profeţi ai comunităţii şi este onorat în roman ca mântuitor al poporului său. Pe măsură ce ni se dezvăluie destinele întortocheate ale sătenilor, într-o naraţiune în care miturile se împletesc cu trimiteri la personaje istorice reale, sub ochii noştri ia naştere o poveste despre compromisuri inevitabile, prietenii trădate şi iubiri puse la încercare.

Autor: Ngũgĩ wa Thiong’o
Traducător: Alexandra Fusoi
Data apariției: iunie 2016
Editura: Polirom
Titlu original: A grain of wheat
Pagini: 288
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
destin, mit, prietenie, iubire, compromisuri
  • Ngũgĩ wa Thiong’o - Autor
    Ngugi wa Thiong’o s-a nascut in Kamiriithu, Kenya, in 1938. Studiile superioare si le-a definitivat la Universitatea Makerere si la Universitatea din Leeds. Primul sau roman, Nu plinge, copile, a fost publicat in 1964, urmat in 1965 de Riul care ne desparte (Polirom, 2014), Un bob de griu in 1967 si Petale de singe in 1977. Diavol pe cruce, publicat in 1980, a fost gindit si scris in timp ce autorul sau era in...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

The Guardian
„Un bob de grîu, romanul în care istoria își aduce faptele la viață, este o carte născută din echilibru, cu resurse nebănuite, care confirmă cu asupra de măsură calitatea de scriitor a lui Ngugi wa Thiong’o.”
The Sunday Times
„Ngugi wa Thiong’o scrie cu pasiune despre fiecare formă sau culoare pe care o ia puterea.”
Ngugi wa Thiong’o
 „Cind scrii, ar trebui să auzi toate șoaptele, toate strigătele, toate vocile care plîng sau își spun dragostea, toate glasurile care-și urlă ură din negura trecutului.”

Opinia cititorilor