TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Biblioteca umbrelor

Mikkel Birkegaard
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Plin de mister si suspans, invaluit intr‑o atmosfera ce aminteste pe alocuri de abatia tenebroasa din Numele trandafirului, romanul Biblioteca...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1986-3
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Plin de mister si suspans, invaluit intr‑o atmosfera ce aminteste pe alocuri de abatia tenebroasa din Numele trandafirului, romanul Biblioteca umbrelor vorbeste inainte de toate despre magia cartilor si despre forta de seductie a lecturii. Ce se intimpla insa cind aceasta forta de seductie este folosita in scopuri malefice? Dupa moartea tatalui sau, Jon Campelli – un tinar avocat in plina ascensiune din Copenhaga – devine peste noapte proprietarul anticariatului Libri di Luca. Din acest mo­ment se trezeste atras fara voie intr‑o lume tainica, populata de societati si organizatii secrete infiintate inca din Antichitate, ai caror membri sint inzestrati cu puterea exceptionala de‑a influenta lectura altora si de‑a da nastere unor povesti minunate, dar in acelasi timp de‑a manipula pina la sinucidere si crima.

Una dintre marile sur­­prize ale literaturii daneze contemporane, Biblioteca umbrelor (Libri di Luca) a devenit in scurt timp un bestseller natio­nal si a fost tradus pina in prezent in douazeci si una de limbi!

Autor: Mikkel Birkegaard
Traducător: Gabriela Sauciuc
Data apariției: 2011
Editura: Polirom
Titlu original: Libri di Luca
Pagini: 504
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură daneză, literatură contemporană, cărţi, seducţia lecturii, malefic, avocat, anticariat, moştenire, societăţi secrete, taine, supranatural, suspans, crimă
  • Mikkel Birkegaard - Autor
    Mikkel Birkegaard (n. 1968), una dintre marile surprize ale literaturii daneze contemporane, este de profesie programator si locuieste la Copenhaga. A debutat ca scriitor in anul 2007, cu romanul Biblioteca umbrelor (Libri di Luca), ce a devenit in scurt timp un bestseller national si a fost tradus pina in prezent in saptesprezece limbi. Succesul acestuia la public i‑a atras cumpararea drepturilor de ecranizare de catre renumita casa de productie Nordisk Film. In...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iulie 2011, Dilemateca, nr. 62 - Elena Crasovan
"Mikkel Birkegaard a inceput sa scrie Biblioteca umbrelor provocat, dupa cum insusi marturiseset, de o evidenta: careta e mai mult decit cerneala si hirtie. Dar poate ca o carte inseamna mai mult – sau chiar altceva – decit autorul si scriitura lui. Latura cea mai voloroasa a romanului este cea care pune in discutie rolul cartilor, felul in care citim si modelarea realtiilor interumane in actul lecturii. Printre cititorii pasionati traiesc, necunoscuti, „lectorii”, veritabili maestri ai manipularii textelor, care pot sa influenteze intelegerea, transmitind auditoriului propriile trairi, imagini, idei, sau care pot sa „citeasca” emotiile celorlalti, nuantindu-le, transformind receptarea unui text intr-o experienta „magica”. Asa cum o descrie Birkegaard, lectura seamana mai mult cu experientele gen Matrix sau cu conectarea fizica la o realitate virtuala."
9 august 2012, BookMag.ro - Virginia Costeschi
"O carte despre misterele care se ascund in spatele cuvintelor, despre puterea inrobitoare a vorbelor rostite raspicat si despre tainele stravechi care ajung la lumina pentru a salva o lume pierduta deja."
4 iunie 2011, Suplimentul de cultură nr. 317 - Bogdan Romanciuc
"Biblioteca umbrelor este romanul de debut al danezului Mikkel Birkegaard, un polar scandinav care a fost tradus in peste douazeci de limbi pina in prezent si care a devenit, la scurt timp de la aparitie, bestseller in Danemarca. Romanul pune sub semnul intrebarii onestitatea artistului si a cititorului, reusind sa scoata in evidenta efectele nocive ale literaturii si, implicit, ale lecturii. Secrete ascunse in pagini otravite, carti care pot schimba destinul omenirii, lecturi interzise si o organizatie care ascunde un adevar teribil. Biblioteca umbrelor este un thriller captivant."
Mikkel Birkegaard în interviu cu Silvia Dumitrache, 26 noiembrie 2012, bookaholic.ro - Mikkel Birkegaard
"Mi-ar placea ca cititorii mei sa vada in cartile mele o aventura si sper sa porneasca intr-o calatorie intr-o lume care poate seamana cu ceva stiut de ei, dar care, dupa o prima privire, dezvaluie ceva mai complex. Asa ca nu sint interesat sa scriu un roman fantasy pur, ci prefer o imbinare de realism si de elemente fantastice. Cind eu insumi citesc, apreciez foarte mult acea dimensiune „extra” a povestii, care duce experienta dincolo de cotidian, dar care lasa realitatea recognoscibila. In Biblioteca umbrelor, elementul fantastic este puterea detinuta de cititori (...)"
Danish Literary Magazine
"Biblioteca umbrelor este un roman alert si incitant, o formula tematica inedita, o combinatie stralucitoare de Harry Potter, Indiana Jones si Codul lui Da Vinci.” 
Woman & Home
"O experienta care-ti da fiori, un roman in care ideea de conspiratie capata o alta dimensiune.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus