TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Platforma (Top 10+) PO-MIH-PLATT1-11-N-001
Platforma (Top 10+)
Vezi
galerie

Platforma (Top 10+)

de Michel Houellebecq

Titlu apărut în colecția Top 10+ la Polirom

Id: #206923

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Conștient că, în lumea în care trăiește, banul și plăcerea sexuală sînt singurele două forme incontestabile de bunăstare, Michel Renault, mic funcționar în Ministerul Culturii, pleacă într-o călătorie pe tarimul tuturor posibilităților, Thailanda, adevărat paradis al turismului sexual. Va găsi, însă, cu totul altceva, adică o ființă care reușește să învingă cinismul său aparent indestructibil. Iubirea celor doi va fi sortită eșecului, la care contribuie decisiv un singeros atentat musulman. Roman extrem de controversat, Platforma a adus pe prima scenă a literaturii universale un nou maestru al pesimismului și a anunțat scenariul post-apocaliptic ce avea să devină Posibilitatea unei insule.

Ediția a II€‘-a

extinde
 

Detalii produs

Autor: Michel Houellebecq

Traducător: Emanoil Marcu

Data apariției: 2011

Titlu original: Platforme

ISBN: 978-973-46-2163-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 288

Limbă: Română

Dimensiuni: 10,6x18 cm

Hârtie: 120g/m

Editura: Polirom

Teme: iubire, sexualitate

 

Din blogul Cartepedia

Dan Andrei Rareș Dan Andrei Rareș

,,Prostituţia ca instituţie şi sentiment e întoarsă aici pe toate părţile. Sunt prezente şi opiniile consumatorului şi sugestiile prestatorului de servicii ba chiar pe final are cuvântul şi o grupare ex......“

citește mai mult
 

Opinii editoriale

"Lectura, intr-adevar, inseamna libertate totala. Societatea te poate face sa te simti nefericit, poti ajunge sa-ti urasti seful sau copiii. Activitatea cea mai libera ramine lectura. Scrisul, in schimb, e constringator. Intii de toate pentru ca cere un efort sustinut, cotidian. Eu, unul, am devenit sclav al romanelor mele."

Michel Houellebeq în interviu cu Matei Martin, iunie 2012, Dilemateca, nr. 73 - Michel Houellebeq

"Cred ca sint controversat mai ales in Franta (...). E normal. De obicei, noi, scriitorii, sintem controversati mai mult in propria tara. Cind vii din alta parte, reactiile de acest fel se mai estompeaza. De parca granita ar functiona ca un paravan protector. Esti tratat cu mai putina violenta..."

Michel Houellebeq în interviu cu Mihaela Frank, 31 august 2012, Elle - Michel Houellebeq

"Scris la persoana I, romanul prezinta, din nou!, viata searbada a unui ins pentru care supliciul cotidian al intilnirii cu societatea este greu de suportat. Cartea se citeste cu o oarecare placere, surprinzatoare pentru mine. Actiunea e uniforma, bine gradata, bine gindita si redata intr-un mod care o face usor de urmarit si greu de anticipat."

22 iunie 2012, danboeriu.wordpress.com - Dan-Liviu Boeriu
Michel Houellebecq
Michel Houellebecq
Autor

Michel Houellebecq, pe numele său real Michel Thomas, s-a născut în insula Réuni...

vezi autor