TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Particulele elementare (Ediţia 2006)

Michel Houellebecq
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Romanul este povestea unui om care si-a trait cea mai mare parte a vietii singur, in vremuri nefericite si tulburi. Tara in care se nascuse cadea,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0289-6
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Romanul este povestea unui om care si-a trait cea mai mare parte a vietii singur, in vremuri nefericite si tulburi. Tara in care se nascuse cadea, incet dar sigur, in zona economica a tarilor mediu dezvoltate, iar contemporanii sai, pinditi adesea de saracie, singuratate si amaraciune, se obisnuisera sa inlocuiasca sentimentele de iubire si afectiune cu indiferenta si chiar cruzime. In momentul disparitiei sale, Michel Djerzinski, personajul principal, era unanim apreciat ca un biolog eminent, candidat serios la premiul Nobel. Adevarata lui importanta avea sa apara insa abia mai tirziu, cind va fi recunoscut ca unul dintre artizanii a ceea ce este denumit „a treia mutatie metafizica”.

Autor: Michel Houellebecq
Traducător: Emanoil Marcu
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: Les Particules élémentaires
Pagini: 400
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, alienare, genialitate, clonare, sexualitate, dramă, cruzime, criză, indiferență, ecranizare
  • Michel Houellebecq Michel Houellebecq - Autor
    Michel Houellebecq, pe numele său real Michel Thomas, s-a născut în insula Réunion, la 26 februarie 1956 sau 1958 (după afirmația autorului). După absolvirea Institutului Național de Agronomie Paris-Grignon, se înscrie la secția Cinematografie...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

iunie 2006, Unica - Luana Mureşan
"Hai sa ne clonam toti in mileniul trei, hai sa lasam clarul de luna, ca e doar o planeta moarta, hai sa lasam chestia asta cu sexul si placerea, ca e doar un cocteil chimic in creierele noastre si, in general, hai sa lasam tot ce am acoperit, de la inceputul omenirii incoace, cu sensuri si-ntelesuri. Hai sa punem toti de git streangul sinuciderii occidentale pentru ca, oricum, sintem niste alienati si, oricum, nimanui nu i-ar pasa. Latul e mare si ne incape pe toti. Cam asta imi vine in minte post-Houellebecq. Arbori genealogici cu radacinile in eprubete, indivizi fara sine. Totul, proiectat in viitor. Amaraciunea vine cind sa realizeze ca scenariul sumbru al clonarii e inca departe, alienarea omului exista deja, peste tot: dezvoltarea societatii moderne isi plateste pretul."
29 noiembrie 2006, Adevărul literar şi artistic - Adrian Papahagi
"Nu ne este dat prea des, in lumea noastra saturata de tineri ambitiosi care scriu prost, cu fumuri si barbarisme, dar cu aere de mari savanti, sa citim o carte atit de frumos scrisa, in care bibliografia enorma sa nu devina fastidioasa, si in care eruditia sa aiba un fir narativ si un fior mistic."
2 august 2006, Academia Caţavencu - Doru Buscu
"Particulele elementare ale romanului sint sexul si derivatele lui metafizice. Teoriile fizicii cuantice, cele care explica miscarea in universul atomic, sint chemate sa disciplineze si miscarea oamenilor. Oamenii sint plasati intr-un cimp sexual si picurati din cind in cind cu stimulii banalului. Au cariere, idei, sentimente, dar degeaba. Printre gemetele dominante ale cartii, Houellebecq isi strecoara cu virtuozitate rationamentele cuantice. Cartea se citeste cu sufletul la gura, e un Houellebecq autentic. Ca dovada, fetele mor toate la final."

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus