TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Extinderea domeniului luptei 973-46-0009-5
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Extinderea domeniului luptei

Michel Houellebecq
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Biblioteca Polirom
Extinderea domeniului luptei este mică odisee blazată a personajului principal, un informatician de 30 de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0009-5
Dimensiuni: 10,6x18 cm
Tip copertă: Paperback brosat
Altele produse autor:

Mai multe despre carte
Descoperă cartea Extinderea domeniului luptei de Michel Houellebecq apărută la editura Polirom

Extinderea domeniului luptei este mică odisee blazată a personajului principal, un informatician de 30 de ani care își practică meseria fără zel sau convingere, acceptindu-și cu resemnare condiția de rotiță în angrenajul unui sistem. E însă un observator atent și lucid al lumii din jur, iar analiză lui este crudă, lipsită de iluzii sau complezență. Descriind lupta cotidiană a semenilor săi pentru un pic de iubire, de plăcere sau bani, el transformă în bătălie epică cel mai neînsemnat gest al lor. O deplasare în provincie îi va permite -și extindă cîmpul observației și elaboreze o teorie a liberalismului, economic ori sexual. Houellebecq diagnostichează un rău profund al societățîi occidentale și îi dezvăluie legătură cu ideologia dominantă; mai mult, ii denunță delirul, care impune în permanentă criterii de rentabilitate, judecarea din unghiul performanței chiar și a vieții intime.

Autor: Michel Houellebecq
Traducător: Emanoil Marcu
Data apariției: 2005
Editura: Polirom
Titlu original: Extension du domaine de la lutte
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, beletristică, blazaj, cinism, resemnare, angrenaj, lucid, crud, fără iluzii, cotidian, sexualitate, delir, intimitate
Michel Houellebecq Michel Houellebecq - Autor
Michel Houellebecq, pe numele său real Michel Thomas, s-a născut în insula Réunion, la 26 februarie 1956 sau 1958 (după afirmația autorului). După absolvirea Institutului Național de Agronomie Paris-Grignon, se înscrie la secția Cinematografie...
AFLĂ MAI MULTE
Vezi toate produsele
Recenzii
Valentin Derevlean Valentin Derevlean Extinderea domeniului luptei Romanul de debut al lui Houellebecq conține deja o bună parte din temele literaturii sale viitoare, dar și acel aer cinic și nepăsător pe care îl vom tot reîntâlni la personajele sale. Ironic, recitit acum, în 2017, romanul pare mai contemporan ca niciodată pentru contextul politic și economic românesc. Extinderea domeniului luptei e un roman de mici dimensiuni, centrat pe viața unui programator IT, angajat de firma sa într-o serie de proiecte pentru Ministerul Agriculturii din Franța. Discuțiile despre reforma IT a ministerului, despre programe mai performante, despre evaluare și performanță sunt la ordinea...
Vezi mai mult
Opinii editoriale
9 iulie 2005, Suplimentul de cultură - Ana-Maria Onisei
"Constructia literara este grafica, in tuse puternice, fara elemente inutile de decor. Houellebecq mizeaza pe pasaje puternice, revoltate, iar background-ul elaborat i-ar fi taiat din reactia arida si acida pe care o intentioneaza. E incomod in ceea ce priveste decaderea Vestului intr-o orgie a consumerismului, parasirea crestinismului, influenta distructiva a perioadei saizeciste, inmormintarea spiritului sau demistificarea erosului. Nu-ti produce o revelatie, dar iti stirneste revolta si indignarea."
8 ianuarie 2006, Evenimentul zilei - Bogdan Perdivară
"Extinderea domeniului luptei contine majoritatea temelor si obsesiilor din cartile cunoscutului autor francez. Blocajul de comunicare, alienarea, criza sexualitatii occidentale apar vazute prin ochii unui informatician de 30 de ani, caruia blazarea i-a inlocuit aproape cu totul dorinta de a trai. Calatorind intre Paris si provincie, el va avea ocazia sa observe si sa descrie cu amaraciune lupta lipsita de sens a semenilor sai pentru succesul dat de bani sau pentru putina placere, totul intr-un sistem concurential, mecanicizat, lipsit de afectiune, care le propune nefericire vesnica celor mai multi dintre oameni, condamnati la un trai mediocru intr-o lume de «cadre medii». Pesimista, melancolica si, in acelasi timp, extrem de umana chiar si in cele mai dure sentinte ale sale, cartea l-a adus in atentia publicului pe scriitorul francez."
29 iulie 2005, Dilema Veche - Claudiu Constantinescu
"Intr-adevar, gasim aici conturate majoritatea elementelor tipic houellebecqiene: acelasi personaj singuratic (de data asta, un «analist programator la o firma de servicii informatice») care consemneaza vidul existential, instrainarea, mimarea trairii, plictisul occidental, erotismul apatic etc., criticind ultraliberalismul, terapiile psihanalitice (deocamdata nu si Islamul sau feminismul) si povestindu-si dezinvolt reprizele de plins sau voma. Romanul acesta are insa si ceva numai al lui, si anume o doza consistenta de ludic (de plida, cele trei «fictiuni animaliere» presarate in carte si care dau unor digresiuni eseistice, altminteri grave, alura unui hodoronc-tronc foarte simpatic). Iar uneori, debutantul Houellebecq are de-a dreptul umor. Merita sa-l cititi, ca sa vedeti ce-a pierdut."
26 august 2006, Adevărul literar şi artistic - Claudiu Komartin
"Autorul denunta in cartile sale intreaga regie mediatica a simulacrelor din lumea contemporana, apasind dintr-o perspectiva nihilista pe problema sexualitatii fara restrictii intr-o societate cea capitalista in care indivizii beneficiaza de un confort si de o securitate fara precedent in istorie. Cu toate acestea, singuratatea dureroasa si o spaima permanenta de viata (sau, mai exact: de propriul vid existential) a personajelor principale fac din aceasta lume un loc aproape imposibil de indurat. Houellebecq scrie, in esenta, despre un spatiu in care au fost demontate toate complexele, oprelistile morale, dar si toate aparentele ce faceau suportabile esecurile personale si marasmul unei existente in care dragostea le este tot timpul refuzata oamenilor. si asta fiindca iubirea, pe care orice fiinta umana si-o doreste, cu abandonul, generozitatea si dedicarea pe care le presupune, nici macar nu exista, intre barbat si femeie deschizindu-se un hau pe care nimic nu il poate umple."
1 septembrie 2005, Observator cultural - Adina Diniţoiu
"In cartile lui Houellebecq este, dincolo de triumfalismul tehnologic si milenarismul negru, si multa – ca sa spun asa – poezie a sfirsitului, un lirism deopotriva apocaliptic si minor, care deplinge sfirsitul iluziilor, al iubirii (romantice), al umanitatii, in tot ce are ea caracteristic si marunt, al individului si al speciei. Extinderea domeniului luptei inseamna, cu alte cuvinte, extinderea luptei din planul economic la domeniul sexual, un domeniu la fel de imperios si de ierarhizant in societatea capitalista. Un ratat sexual este practic scos din joc, indiferent de succesele sale profesionale."
Opinia cititorilor