TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Doar Dumnezeu şi noi

Michel Folco
Colecții/Serii: Babel
În 1663, la poarta mănăstirii Aveyron este găsit un prunc cu nasul tăiat. Până la vârsta adolescenţei (când îi...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-579-276-0
EAN-16: 9786065792760
Dimensiuni: 10,7x17,7 cm
Tip copertă: Hardcover

Doar Dumnezeu şi noi

MAI MULTE DESPRE CARTE

În 1663, la poarta mănăstirii Aveyron este găsit un prunc cu nasul tăiat. Până la vârsta adolescenţei (când îi era permis să se călugărească), preotul mănăstirii îl încredinţează familiei Coutouly, care îl creşte pe micuţul Iustinian (Iustinian, în onoarea împăratului bizantin, copil găsit şi, de asemenea, cu nasul tăiat) ca pe propriul fiu.

Iustinian se dovedeşte un adolescent politicos şi ager la minte. Însă refuză cu orice chip să devină călugăr – ceea ce îi complică încă o dată viaţa. Din aventură în aventură, se trezeşte condamnat pe nedrept la douăzeci de ani de galere. Dar există totuşi o cale de scăpare. Cum baronia de Bellerocaille a rămas fără călău, temnicerul îi oferă, în schimbul graţierii, rolul de călău oficial. Astfel devine Iustinian Pibrac strămoşul fondator al uneia dintre cele mai mari linii de călăi din Franţa.

Autor: Michel Folco
Traducător: Micaela Slăvescu
Data apariției: septembrie 2011
Editura: Nemira
Titlu original: Dieu et nous seuls pouvons
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
literatură franceză, literatură contemporană, călău
  • Michel Folco - Autor
    Nascut la Albi (Franta) in 1943, Michel Folco, dupa studii pe care le califica drept „consternante“, lucreaza ca fotograf pentru agentia newyorkeza Black Star, pentru Editions du Pacifique din Papeete (Tahiti, Polinezia Franceza), apoi la agentiile Gamma si Sipa din Paris. Scrie romane istorice care se bucura de un mare succes: Dieu et nous seuls pouvons (1991), Un loup est un loup (1995, Premiul „Jean d'Heurs“), En avant comme avant (2001).
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Le Point
Un veritabil roman de aventuri, cu nenumărate întorsături de situație și personaje picărești. Doar Dumnezeu și noi este o cronică socială excelentă, în care se îmbină foarte subtil istoria și literatura.

Opinia cititorilor